Blogbal verhuist naar Arti et Amicitiae

Blogbal2014

Het is weer bal. Voor schrijvers, voor geweigerden… en voor bloggers. Op vrijdag 7 maart 2014 vind de vierde editie van het Blogbal plaats, traditiegetrouw op exact hetzelfde moment als het (‘Invite only!’) Boekenbal. Nieuwe opzet, nieuwe locatie: gastheer is dit jaar de vermaarde kunstenaarssociëteit Arti et Amicitiae. De organisatie belooft optredens van avantgardistische bloggers en een heuse Blogbattle.

De Blogbattle houdt in dat bloggers om beurten een presentatie van drie minuten geven. De applausmeter bepaalt wie de winnaar is van de zogenoemde ‘Blogbeker’ en een geldbedrag van 100 euro. Een eerlijke competitie? Dat interesseert de organisatie niet zo: “U begrijpt dat degene die de grootste aanhang met schelle stemmen en harde handen (applaus!) meegenomen heeft naar het Blogbal de Blogbattle gaat winnen. Dit heeft dus niets met kwaliteit te maken. Het is wel chill.”

Uiteraard bevatten persberichten van Blogcollectief Het Blogbal immer onnavolgbare passages. Ditmaal schrijven Oud Zeikwijf en consorten: “Vorig jaar was blogger Makbouli, in het dagelijkse leven berucht als de ‘Sheriff van Amsterdam-Oost’, not amused dat het Blogbal in een kraakpand plaatsvond. Machtige opperheks als ze is strooide ze wat magisch poeder en *tadziiiiem*: Amsterdam werd voor één nacht gedompeld in de gruwelijkste vrieskou ever (-45 graden Celsius). Treinen reden niet meer, vogels vroren dood in de lucht en neuzen vielen eraf terwijl de bloggertjes de lange en kronkelende weg naar het feest aflegden. WE ZIJN DIT NIET VERGETEN. Dit jaar is comfort dus het sleutelwoord: Chesterfields, open haard, sigaren en Le Monde. Tot 7 maart, dudes!”

Lees ter inspiratie ook even mijn postings over Blogbal 2012 en 2013.

Wanneer: Vrijdag 7 maart 2014, 21:30 uur
Waar: Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam
Wie: Bloggers, facebookers, twitteraars, online schrijvers en hun lezers
Afterparty: The Poolhole, Voetboogstraat 3b, om de hoek dus.

Tags: , , , ,

Leave a Reply