Spotify-playlist voor Lowlands 2013

LLogo-2013Het leukste muziekfestival van Nederland staat op het punt van beginnen: A Campingflight To Lowlands Paradise. Na een paar jaar afwezigheid ben ik er dit jaar weer bij in Biddinghuizen. Ter voorbereiding heb ik deze Spotify-playlist gemaakt. Have fun, Lowlands-gangers!

Er valt ontzettend veel over de programmering van Lowlands te zeggen, maar laat ik gewoon wat bands aflopen die mij tijdens de voorluisterpret steeds meer zijn gaan bevallen.

Bo Ningen: langharige Japanners die geweldig kunnen rocken. Hun stoner-rock, of wat het ook moge zijn, staat als een huis. Gaat dat zien!

Ben Zabo: Afrobeat uit… Afrika! Deze Malinees swingt en Lowlands gaat massaal meeswingen.

Slayer: Die ouwe rotten moet je een keer gezien hebben. Bepaald niet mijn favoriet, maar mijn vrienden willen dit niet missen. Dan ben ik de beroerdste niet. En stiekem toch best benieuwd.

Maya Jane Coles: Ik ben geen dancionista, maar dit klinkt lekker!

Seasick Steve: Ik hou van rauwe bluesrock, dus dan kan deze gelooide krokodil niet op mijn wishlist ontbreken.

Verder zijn good old Nick Cave en Nine Inch Nails natuurlijk onmisbaar.

Wat zijn jouw favorieten, voor welke bands reis jij af naar Lowlands? Deel je tips in de comments, dan weten we van elkaar wat we vooral niet mogen missen!

Update 18-08: Mijn hoogtepunt van Lowlands 2013 was de Duitse raggaeband Seeed, onder leiding van Peter Fox. Zij bouwden het beste feestje. Nick Cave was extreem bezield. Wat een show! Leuke outsider: punkband The Bronx, uit Los Angeles. Hun collega’s Cerebral Ballzy (eveneens in de Charlie-tent) verzorgden het meest erbarmelijke optreden van het weekend, al gaat er qua foutheid niets boven Empire Of The Sun. 

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply