Kabinet-Rutte wint bij Big Brother Awards

Het kabinet-Rutte is de grote winnaar geworden bij de Big Brother Awards 2011, die vanavond zijn uitgereikt. Of beter gezegd: de grote verliezer, want deze prijzen zijn bestemd voor majeure privacyschenders. VVD-minister Edith Schippers won in de categorie Personen, omdat zij ondanks een tegenstem van de Eerste Kamer een private doorstart van het Elektronisch Patiëntendossie (EPD) wilde forceren. VVD-staatssecretaris Fred Teeven vergaarde de publieksprijs vanwege zijn niet aflatende inzet om privacywetgeving af te zwakken. Het door de regering aangestuurde KLPD zegevierde in de categorie Overheden vanwege het gebruik van omstreden spyware en het opnieuw hacken van hacking-slachtoffers. En tot slot was er een ‘ereprijs’ voor het inmiddels failliete DigiNotar wier falen CDA-minister Donner dwong tot een nachtelijke persconferentie over de onveiligheid van overheidswebsites. De enige winnaar zonder enige link met onze regering viel in de categorie Bedrijven: daar won Facebook, omdat zij ondanks een reeks aan privacymissers naar de beurs gaat met de persoonsgegevens van gebruikers. Hulde aan het KLPD dat zijn prijs kwam ophalen en publiekelijk reageerde op het juryrapport. Geachte genomineerden, waak voortaan beter over onze privacy!

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Kabinet-Rutte wint bij Big Brother Awards”

  1. Blogbal 2012 Says:

    […] Gisteren was het Blogbal een groter trending topic op Twitter dan het gelijktijdig gehouden Boekenbal. […] Wat volgde was een intiem (want niet heel erg druk) feest, met bekende gasten als Karin Spaink (oprichter Big Brother Awards) en PvdA-bestuurder Fatima Elatik. […] Met Spaink heb ik nog even gesproken over prijsuitreikingen en online privacy.

Leave a Reply