Blogbal 2012: feest, filmpjes en Fatima’s

Bloggen is niet dood, allerminst! Gisteren was het Blogbal zelfs een groter trending topic op Twitter dan het gelijktijdig gehouden Boekenbal. Er werd druk over getwitterd, Radio 1 interviewde mede-organisator Rebecca van Putten (filmpje staat hier) en zelf werd ik als vaste internet-expert van RTV Noord-Holland opgetrommeld om samen met blogger Electric Luna aan te schuiven in de talkshow Noord-Hollands Diep.

Op het Blogbal zelf werden de Blogparels uitgereikt voor de beste blogpostst van afgelopen jaar. De winnaars waren Renée Olsthoorn met Als een uit het nest gevallen vogeltje (over haar demente moeder), Stefania van Lieshout met Ooievaars grijpen de macht en Fatima Boutoutouh met Drie ei is een paasei. Wat volgde was een intiem (want niet heel erg druk) feest, met bekende gasten als Karin Spaink (oprichter Big Brother Awards) en PvdA-bestuurder Fatima Elatik.

Een blog-event kan niet zonder ophef, dus was er even pornografische video-art te zien op de dansvloer, die werd bevolkt door opvallend veel mooie Marokkaanse vrouwen. De avond werd afgesloten met een afterparty in de Sugar Factory, waar een ander bal plaatsvond: het Bladenbal. Mijn Blogbal was geslaagd. Proficiat met jullie Blogparel, Renée, Stefania en Fatima!

Tags: , , , ,

3 Responses to “Blogbal 2012: feest, filmpjes en Fatima’s”

 1. Stefania Says:

  Jeroen,

  Dank voor de organisatie en de felicitaties. Had ze graag persoonlijk in ontvangst genomen.

 2. Jeroen Mirck Says:

  Graag gedaan, Stefania. Voor alle aan- én afwezigen: de foto’s!
  http://www.markneurdenburg.com/bloggersbal_2012/

  Plus het cijfermatige bewijs dat bloggen niet dood is:
  http://www.emerce.nl/nieuws/weblog-nog-springlevend

 3. Jeroen Mirck Says:

  grappig stuk op Joop.nl van Ewout Klei die de hype rond het Blogbal had gemist:

  “Jeroen Mirck, D66’er, oud-redacteur van Joop en sociale mediagoeroe, had op Facebook veel foto’s geplaatst van het zogenaamde Blogbal, dinsdagavond 13 maart in De Balie in Amsterdam. Dit alternatieve Boekenbal, waar ik tot Mircks fotoserie nog nooit van had gehoord, was behalve trendy ook trending op Twitter: #blogbal was een stuk populairder dan #boekenbal. Toen ik Mirck met een zielsgelukkig gezicht op de dansvloer zag tussen al die Marokkaans-Nederlandse schoonheden (kennelijk zijn zij de beste bloggers), betreurde ik het zeer dat ik zelf geen sociale mediagoeroe was en als historicus helaas te vaak achter de feiten aanloop.”

Leave a Reply