De Ochtend: Windows 8 in Apple Store?

Wat een berg internetnieuws hadden we afgelopen week! Het belangrijkste nieuws was natuurlijk het vrijgeven van de Consumer Preview van Windows 8, waarmee Microsoft de interface van de klassieke pc voorgoed wil veranderen. Een paar dagen later volgde een enorme Nederlandse hype: de opening van de Apple Store in hartje Amsterdam. Inderdaad, het was weer een gekkenhuis.

Maar er gebeurde meer. Terwijl er in de door fans bestormde Apple-tempel feitelijk geen nieuw product te koop was, lekten er beelden van de iPad 3 uit, die woensdag in de VS gepresenteerd gaat worden. Of gaat het ding toch iPad HD heten? Verder was er ophef over de nieuwe Privacy Policy van een andere marktleider, Google.

Over privacy gesproken: de nominaties werden bekend van de Big Brother Awards, die komende woensdag worden uitgereikt. Kanshebbers zijn de VVD (met drie politici genomineerd, dus gegarandeerd prijs), KPN (vanwege het bespioneren van klanten via Deep Packet Inspection), de KLPB (die hack-slachtoffers doodleuk nog een keer hackt om opsporingsdata te vergaren) en uiteraard het immer omstreden Facebook.

Ter afsluiting een handige app: TotalOV vertelt je waar er in het openbaar vervoer wordt gecontroleerd. Ideaal voor zwartrijders? Directeur Clemente Valli van TotalOV: “In regio’s waar wij actief zijn, stijgt de kaartverkoop en daalt juist het aantal zwartrijders. Als ze zien hoeveel er wordt gecontroleerd, besluiten ze toch een kaartje te kopen.”

Beluister mijn internetrubriek op RTV-NH via het radio-archief.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “De Ochtend: Windows 8 in Apple Store?”

 1. Jojanneke van den Bosch Says:

  Ha Jeroen,

  Het is weer een feel good ervaring daar! :-)

  Groetjes,
  Jojanneke

 2. archos Says:

  Ik ben er even wezen kijken en ik moet zeggen het ziet er erg mooi uit.
  Aleen die trap al ziet er geweldig uit.

 3. Esther Says:

  Ik vergeet er elke keer een bezoek aan de brengen. Moet ik toch maar eens doen.

Leave a Reply