Sunday View: Roller Derby in Amsterdam

BREAKING: First Ever #RollerDerby Bout in Holland! #AMSBAM

In Nederland is Roller Derby een sport in opkomst. Kort samengevat: twee teams van stoere rollerskatende vrouwen in netkousen die elkaar de baan uit rammen om punten te scoren. Rugby op rolschaatsen, maar dan leuker. Zaterdag 25 februari 2012 vond in de Apollohal de allereerste officiële thuiswedstrijd plaats van het oudste Nederlandse team, The Amsterdam Derby Dames. Een spectaculaire ’bout’ waarin de thuisploeg met 105-69 won van het Duitse team Roller Girls of the Apocalypse, uit Kaiserslautern. Meer weten over roller derby? Bekijk dan even de basics, of BNN’s Week van Filémon. Bam, bam, AmsterBAM!

Tags: , , ,

5 Responses to “Sunday View: Roller Derby in Amsterdam”

 1. Natasha Says:

  Leuk dat je daar was!

 2. TnTina Says:

  En vooral leuk dat je erover schrijft!

 3. Dirty Job Says:

  Super dat je er was! (en ongelofelijk dat je zoveel linkjes in tien regels kan krijgen :-D)

 4. Jeroen Mirck Says:

  Service voor de lezer: linken naar de bron. :)

 5. Roller Derby in de Apollohal Says:

  […] In het nieuws: JeroenMirck: Roller Derby in de Apollohal […]

Leave a Reply