Peter van Straaten stopt in Het Parool

Na 54 jaar stopt Peter van Straaten (76) met het maken van tekeningen voor Het Parool. Tot 31 maart gaat hij door met zijn dagelijkse cartoon, daarna is het mooi geweest. Wel blijft Van Straaten nog een wekelijks stukje schrijven voor NRC en politieke prenten maken voor Vrij Nederland.

“Ik red het niet meer”, zegt Van Straaten vandaag in Het Parool. “Ik ben te moe, ik kan de dagelijkse druk niet meer aan. En ik wil voorkomen dat het minder wordt.”

Eind 2010 interviewde ik Peter van Straaten in een volle zaal van het Haarlemse museum De Hallen. Lees hier een verslag van dat vraaggesprek met de afzwaaiende nestor van de Nederlandse spotprent.

Tags: , , ,

3 Responses to “Peter van Straaten stopt in Het Parool”

 1. Jan de Stripman Says:

  Het moest er een keer van komen. Groot artiest !!

 2. Yossarian Says:

  Deze meneer heb ik ook een keer mogen interviewen en is een volslagen Held. Bovendien nog eens heel hoffelijk, gastvrij, vriendelijk, bescheiden en bijna verlegen. En een zeldzaam dubbeltalent bovendien, want het feuilleton ‘Agnes’ is ook van een zeldzame schoonheid.

 3. Jeroen Mirck Says:

  Vandaag is het dus zover: Peter van Straaten zwaait af bij Het Parool, en Het Parool zwaait hem uit met zijn laatste cartoon op de voorpagina. Helaas niets over dit alles op Parool.nl, daarom maar een linkje naar de NOS:
  http://nos.nl/artikel/357504-paroolafscheid-peter-van-straaten.html

Leave a Reply