National Novel Writing Month

Wat een leuk initiatief: deze maand is het National Novel Writing Month, afgekort NaNoWriMo. Daar is zelfs ooit een website voor opgericht, waar je als (gratis) lid je voortgang bijhoudt, peptalks krijgt, donateurs werft en met lotgenoten converseert. Uiteraard zit het initiatief ook op Facebook en Twitter. “At NaNoWriMo, we provide the support, encouragement, and good old-fashioned kick in the pants you need to write the rough draft of your novel in November”, aldus de initiatiefnemers. Want zoals algemeen bekend is: het schrijven van een boek is een zware klus. Ik heb me er ook maar aangemeld. Al is het vooruitzicht niet per se aanlokkelijk: “Thirty days and nights of literary abandon!”

Tags: , , , ,

7 Responses to “National Novel Writing Month”

 1. Sheila Says:

  Wat ik je nog niet had verteld: ze organiseren ook per regio schrijfsessies. Onder andere in de OBA!

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Sheila: Leuk! Laten we daar een keer naartoe gaan. :)
  Gevonden via Twitter: http://www.abc.nl/blog/?p=24441

 3. Michael Minneboo Says:

  Heb je al een idee waar je boek over gaat, Jeroen? Ik ken het fenomeen al een paar jaar, kwam er ooit op via The ABC denk ik. Heb me er nog nooit voor aangemeld: telkens de tijd niet voor. Ben benieuwd of je na vandaag al wat schrijf vorderingen hebt gemaakt.

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Michael: Het toeval wil dat ik net met mijn uitgever heb afgesproken dat ik deze maand fulltime aan mijn boek ‘Help, ik sta op GeenStijl’ ga werken. De National Novel Writing Month kende ik nog helemaal niet, maar ik vond het toepasselijk dat dat samenvalt met mijn boekproject.

  Op dit moment ben ik vooral nog aan het structureren. Vanaf volgende week hoop ik daadwerkelijk duizend woorden per dag te produceren. Het scheelt dat mijn boek wat minder woorden hoeft te bevatten dan de 50.000 waar NaNoWriMo mee schermt.

 5. Michael Minneboo Says:

  @Jeroen: Ik dacht uit je stukje op te maken dat je speciaal voor NaNoWriMo een boek ging schrijven, maar je gaat dus aan de slag met je al eerder geplande webboek. Nou ja, succes met schrijven in ieder geval.

 6. Jeroen Mirck Says:

  Dank je, Michael. Ik heb een account aangemaakt, maar ik zal niet de enige zijn voor wie dat niet automatisch betekent dat hij ook echt mee gaat doen. Ik vraag me sowieso af hoeveel mensen deze maand daadwerkelijk 1600 woorden per dag gaan schrijven aan hun roman. Een roman moet rijpen, moet je soms even weg kunnen leggen. Ik denk eerder dat velen NaNoWriMo gebruiken als stok achter de deur om eindelijk eens aan die beoogde roman te beginnen. Een begin maken met het schrijven van je levenswerk is al een hele stap.

 7. Michael Minneboo Says:

  @Jeroen: Da’s waar. Er zijn ook niet zo heel veel mensen die het beoogde aantal pagina’s in totaal halen volgens mij. Maar schrijven is net als sporten, als in: je moet je spieren soepel houden. Daarom is het wel goed om elke dag je schrijfspier te oefenen. Zo’n stok achter de deur kan dan goed helpen.

Leave a Reply