Hardlopen in het Vondelpark

Kinderfeest in Vondelpark

Het Vondelpark puilde uit, dit zonnige Paasweekend. Overal verliefde stelletjes, bierende vrienden, barbecuënde families en uiteraard ook veel kinderfeestjes. De drukte leidde vrijdagnacht zelfs tot een massale vechtpartij die door de politie moest worden bestreden.

De dagen erna bleef het druk, zij het met extra blauw in het park. Voor hardlopers is het Vondelpark een heerlijke plek met geschikte looproutes, maar niet tijdens dit soort massaliteit. Toch kon dat me dit weekend niet weerhouden. Ik heb sinds enkele maanden het hardlopen weer opgepakt (tip: download RunKeeper) en het liefst loop ik in het Vondelpark.

Donderdag en maandag moest het er weer van komen. In beide gevallen koos ik het eind van de middag. Niet per se een goede keuze: met name op Tweede Paasdag was het toen nog altijd warm en vol. Sowieso kun je beter ‘s morgens gaan rennen. Minder mensen, minder zon… en de vechtjassen slapen dan hun roes uit.

Jeroen Mirck is internetjournalist. Hij liep drie marathons: Amsterdam (1999, 2000) en Rotterdam (2000). Hij is aangenaam verrast hoeveel vakgenoten er fanatieke hardlopers zijn.

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Hardlopen in het Vondelpark”

 1. Gerry Says:

  Dit is echt een zeldzaam saaie, overbodige blogpost.

 2. Jeroen Mirck Says:

  Hahaha! Ieder z’n mening, Gerry. Maar waarom dan zo’n zeldzaam saaie, overbodige reactie plaatsen? In plaats daarvan had je ook een mooi betoog kunnen schrijven over wat jou aantrekt aan hardlopen (al dan niet in het Vondelpark) of het gebruik van RunKeeper. Een blogpost kan ook het startpunt zijn voor uitwisseling van ideeën, in dit geval over hardlopen. Waarom niet die kans gegrepen, in plaats van kortweg melden dat iets je niet bevalt?

 3. Joan Says:

  Ha die Gerry je hebt gelijk maar menig hardloper krabt zich tegenwoordig idd achter de oren wanneer het om lopen in het Vondelpark gaat. Gelukkig zijn er alternatieven. Met het fietsje naar het Olympisch Stadion, je spullen veilig in onze winkel en heerlijk in het Amsterdamse bos lopen is daar bijvoorbeeld 1 van! Jeroen je bent welkom hoor!

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Joan: Dank voor de tip. Zelf woon in in Nieuw-West en heb ik dus al een aantal alternatieven binnen handbereik: het rondje om de Sloterplas en het Rembrandtpark. Toch blijf ik verliefd op het Vondelpark, al is het daar op zomerse zon- en feestdagen dus te druk om ongestoord je rondjes te lopen.

  Mijn volgende hardloopstuk zal trouwens gaan over mijn eerste ervaringen met RunKeeper. Praktisch, handig en relevant, speciaal voor Gerry. :)

Leave a Reply