Vier jaar op Twitter

Vandaag zit ik precies vier jaar op Twitter. Twitter zelf bestaat inmiddels alweer iets langer dan vijf jaar, maar pas vanaf begin 2007 (dus ruim vier jaar geleden) begon Twitter echt publiek te trekken. De mensen die zichzelf nu Social Media Goeroe noemen, maakten pas in 2008 of zelfs later een account aan. Ik heb altijd geleerd om goeroes niet te vertrouwen: zo stond de dit weekend overleden Sai Baba bekend om zijn leugens en verderfelijke invloed. Wat social media betreft kun je het ook zo spannend maken als je maar wilt. Uiteindelijk blijft het oorverdovend simpel: het is een kwestie van meedoen. Dus zit ik alweer vijf jaar op LinkedIn. Drie jaar op Facebook. Vijf jaar op YouTube. Vier jaar op Last.FM. Drie jaar op SlideShare. Vijf jaar op Hyves. Niet meer op Netlog, MySpace, Orkut en Friendster (want die zijn passé). Leuk allemaal, maar wat moet je met dit soort jubileumweetjes? Er zijn belangrijker zaken in het leven. Zo werd ik een half jaar geleden voor de vierde keer oom. Zo woon ik deze maand precies tien jaar in Amsterdam. Zo hoop ik dit jaar de gezegende leeftijd van veertig te bereiken. En zo ontmoette ik begin dit jaar de vrouw van mijn dromen. Vergeleken met die fysieke gebeurtenissen zijn de sociale media slechts een digitale schil. Met nog altijd groeiende invloed, dat wel.

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Vier jaar op Twitter”

  1. JeroenMirck.nl » 20.000 tweets Says:

    […] Twitter heeft voor iedereen een eigen tempo. Velen zullen nooit die 20.000 tweets halen. Ik deed er ruim vier jaar over. Gemiddeld vijfduizend tweets per jaar dus, maar de werkelijkheid is anders. Daar waar ik in december 2007 ooit 250 tweets op een dag produceerde, staat de teller vandaag vooralsnog op drie. Veel twitteraars doorlopen eenzelfde twittercyclus: in het begin is het medium nieuw en ga je er als een bezetene mee aan de slag, na verloop van tijd consolideert je twittergebruik en uiteindelijk ga je het steeds gedoseerder gebruiken. Althans, zo verging het mij. Ook zie ik het bij andere lotgenoten van het eerste uur. […]

  2. Terugblik op het digitale jaar 2011 Says:

    […] Voor mij persoonlijk was dit het jaar waarin ik vierde dat ik tien jaar aan het bloggen ben en vier jaar aan het twitteren. Zelf verjaarde Twitter alweer voor de vijfde maal. Apps en sociale media domineerden het internetnieuws, en terecht. Ze bieden ons steeds meer mogelijkheden. Wees je alleen wel bewust van alle informatie die je deelt. Zoals de Oostenrijker Max Schrems (zie onderstaande video) ontdekte: een site als Facebook weet meer van je dan George Orwell had kunnen bedenken. […]

  3. Vijf jaar op Twitter Says:

    […] Vandaag zit ik vijf jaar op Twitter. Geen brekend nieuws, maar net als in 2011, 2010 en 2009 sta ik even bij deze ‘verjaardag’ stil. Toeval of niet: uitgerekend vandaag gaf ik in het AD en op Radio Noord-Holland commentaar op de (door Multiscope gesignaleerde) stagnerende groei van Twitter. […]

Leave a Reply