Thirty-eight

Today, I reached the age of thirty-eight. “The number 38 was especially prominent in Norse mythology. The number was said to represent unnatural bravery, characteristic of the legendary heroes of Norse sagas. Most legendary sagas were divided into 38 chapters, and the number often recurred throughout stories, with the heroes combating giants or other beasts in groups of 38. The number came to be adopted by the Hardrada clan, and was displayed on their crest in the form of 38 ravens set around 38 outward-facing arrows. The number was also significant in Egyptian mythology, as it was the characteristic number of Anubis, the jackal-headed god of death and mummification. Egyptian pharaohs were often buried with 38 statues of cat guardians, and their sarcophagi were adorned with 38 ankhs.” (Wikipedia)

Tags: , , , ,

6 Responses to “Thirty-eight”

 1. Jeroen Mirck Says:

  My Birthday Breakfast:
  http://www.flickr.com/photos/comicbase/4171526704/

 2. Bro S Says:

  Hey Bro J,

  Engelstalig geworden? Maar wat een verwennerij op de vroege ochtend. Zaterdag 38 kaarsjes? Een fijne dag toegewenst vandaag! PS: kan ik ook je verlanglijst ergens online vinden?

  Ciao,

  Bro S

 3. Wintermeisje Says:

  Lieve Jeroen, vanavond nog meer verrassingen ;-) ?!

 4. Geertje Says:

  Een dag te laat, maar alsnog gefeliciteerd! :-)

 5. Jarig zijn op internet Says:

  […] Ik ben jarig vandaag. Vroeger kon je dat nog wel eens onopgemerkt voorbij laten gaan, maar dankzij sociale netwerken kan dat haast niet meer. Als Hyves je vrienden niet attendeert op je verjaardag, dan doet Facebook het wel. En als Facebook het niet doet, is er altijd Plaxo nog. En zo zijn er nog wel meer community’s die je te pas en te onpas laten weten dat een kennis van je over een week, drie dagen of morgen jarig is. […]

 6. JeroenMirck.nl » 41 Says:

  […] Eenenveertig is het dertiende kleinste priemgetal. […] Maar eenenveertig is ook de leeftijd die ik vandaag bereikte. Tot zo ver mijn cijferfetisjisme. Iedereen bedankt voor de (veelal online) felicitaties! […]

Leave a Reply