Eenenveertig

Eenenveertig is het dertiende kleinste priemgetal. 41 is de inbelcode voor Zwitserland. Eenenveertig is de laatste symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. Eenenveertig is de code die wetenschappers aan Tetsuo Shima geven in de verfilmde manga Akira. Eenenveertig verwijst in het christendom naar de 39 zweepslagen die Jezus moest ondergaan voor zijn kruisiging (nummers 40 en 41 zijn de speer in zijn zij en de doornenkrans). En #41 is een liedje van de Dave Matthews Band.

Maar eenenveertig is ook de leeftijd die ik vandaag heb bereikt. Tot zo ver mijn cijferfetisjisme. Iedereen bedankt voor de (veelal online) felicitaties!

Tags: , , , ,

3 Responses to “Eenenveertig”

  1. Margo Says:

    Gefeliciteerd!!

  2. 41 Says:

    41 was de leeftijd van Richard Nieuwenhuizen

  3. Jeroen Mirck Says:

    Toeval bestaat niet. Over voetbal gesproken: als toef op de taart verbrak Lionel Messi zondag het doelpuntenrecord in een kalenderjaar. Bekijk hier zijn belangrijkste records, waarin dan wel weer het cijfer 41 ontbreekt. Al zal er vast wel een rekenmeester zijn die ook aan dat getal een record van Messi kan koppelen.

Leave a Reply