Rood

Rood is de kleur van vandaag. Vanmorgen kleurde Sydney helemaal rood door een stofstorm. Dit bizarre natuurverschijnsel was heel toepasselijk, zo daags na de premiere van milieufilm The Age Of Stupid. Later vanmorgen gaf zanger Marco Borsato een persconferentie in Paradiso over het faillissement van zijn bedrijf The Entertainment Group. Op Twitter lagen de grappen meteen op de loer: “Volgend jaar de film Rood Licht?”

Vlak daarna twitterde ik zelf: “Vorige week PvdA in de Google Ads op m’n blog, deze week SP. Is me toch iets te rood. Vul ook ‘ns die gratis actiebonnen van Google in, D66!” Pas nu zie ik de rode draad door dit alles. Alles kleurt rood vandaag. Wat is de verklaring? Is het psychologisch of moet ik in aura’s denken?  Is het liefde, woede, haat, agressie, hartstocht, nervositeit, onrust, warmte, frustratie of passie? Wellicht allemaal tegelijk. Wat maakt vandaag voor jou tot een rode dag?

Foto: Muffy Tyrone (Flickr/CC)

Tags: , , , , ,

10 Responses to “Rood”

 1. Freakenstein Says:

  Volgens mij is dit een roodnormale dag hoor…

 2. Mike's Webs Says:

  Euh, mooi rood is niet lelijk? :)

  Dat je trouwens ooit nog een Marco Borsato-tag op je blog zou hebben, wie had dat ooit kunnen denken? :)

 3. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Die tags bepaal ik natuurlijk zelf. Misschien moet ik sommige tags onder dit bericht juist weglaten om bepaalde partijen uit mijn Google Ads te weren. Over die advertenties gesproken: deze zag ik net in de zijbalk:

  Draadloos Alarmsysteem
  Aanbevolen in VARA Kassa! Het huis slim beveiligd € 8,95 p/m

  De PvdA doet het
  Op deze site de standpunten, nieuws, blogs en meer

  65 blijft 65
  SP: Stop verhoging van AOW leeftijd Teken de petitie!

  Kun je zelf eigenlijk preferred advertisers aanwijzen in Google AdSense? Adverteerders weigeren kan volgens mij wel, al heb ik me daar nog niet in verdiept. Wat natuurlijk altijd helpt: veel bloggen over favoriete onderwerpen. Wat D66 betreft dus: Alexander Pechtold, D66, gekozen burgemeester, D66, Hans van Mierlo, D66, kroonjuwelen, D66, D66, D66… ;)

 4. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Ik zou die tags niet uitzetten, ik ben reuze benieuwd wat het Hollywood Cookie Diet inhoudt. Anders zouden we dat soort juweeltjes toch maar mooi missen :)

  Ik Raakte 115 Kilo Kwijt.
  Ontdek Hollywood Cookie Diet, de afslanksensatie uit Hollywood.

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Het Hollywood Cookie Diet zou ook ik voor geen goud willen missen. Datzelfde geldt trouwens voor Marco Borsato, de arme stakker. Daarentegen heb ik de ‘rode’ partijen toch maar weer uit de tags gehaald, want dat levert alleen maar meer advertenties op voor partijen waar ik zelf niet op stem.

 6. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Ja, kwalijk natuurlijk dat jij als D66’er op je site reclame maakt voor de PvdA of SP. Ironisch… :)

 7. Geertje Says:

  Rood is voor mij altijd de kleur van de liefde ;-)
  Maar vandaag was ik rood van woede. Mijn zoon werkt al 3 maanden bij een bedrijf en heeft nog geen salaris gehad.
  De woede hielp; wordt nu met spoed overgemaakt.
  Maar dat Marco gratis concerten geeft voor fans van Diana, geeft het toch weer een beetje mooie rode kleur.

  (Ik werk maar niet met Google Ads)

 8. Paul Says:

  Wat heeft het roodkleuren van Sydney te maken met de film The age of stupid?

 9. Branko Collin Says:

  Bij Borsato dacht ik: “Vandaag is rood … de kleur van mijn saldo.”

 10. Sukkel Says:

  I’ve just subscribed to your newsletter.

  Noot van de webmaster: Ik heb geen nieuwsbrief, geachte spammer. ;)

Leave a Reply