Mirck Media is even dicht

Helaas, u staat voor een gesloten deur. Mirck Media is namelijk van 18 tot 28 juni met vakantie naar Spanje. Naar het prachtige Andalucía, waar ik me verheug op Sevilla, Granada, Alhambra! Vanuit Hotel Los Caracoles ga ik per auto het hele gebied verkennen. Na mijn terugkeer in Nederland volgt een uitgebreid verslag met veel foto’s. Maar vooruit, op de valreep nog een anekdote. Mirck Media was gisteren nog helemaal niet dicht toen er een meneer van de Belastingdienst aan de voordeur stond. Wat volgde was dit kafkaeske gesprek door de intercom…

“Hallo, wie is daar?”

“Goedendag, meneer. Ik ben van de Belastingdient en kom controleren of u hier als zelfstandig ondernemer gevestigd bent. Ik heb hier Mirck Media staan…”

“Klopt, dat is mijn bedrijf.”

“Wij willen graag een afspraak met u maken om bij u langs te komen voor een startersbezoek.”

“Komt u binnen. Dat kan wel even.”

“Ehm… helaas schikt dat mij niet. Heeft u er bezwaar tegen dat ik een brief in de bus doe over het maken van een afspraak?”

“Dat is wat omslachtig, maar vooruit…”

Die dag was ik druk, dus kwam ik er niet aan toe de brievenbus te legen. Dat deed ik de dag erna, aan het eind van de ochtend. Zal wel een algemene brief zijn met wat contactgegevens en informatie over wat zo’n startersbezoek precies inhoudt, dacht ik in mijn naïviteit. Het adres was echter haastig handgeschreven, evenals bepaalde tijdsaanduidingen in de brief, en de toon was bars:

“Vandaag, 16-06 omstreeks 11:00 uur, ben ik bij u aan de deur geweest. Ik heb u niet thuis aangetroffen. Ik wil u verzoeken mij per omgaande te bellen op nummer (020) 687 84 73 of (06) 52 46 [XX XX] tussen 08:00 uur en 10:00 uur ‘s morgens.”

Nou ja! Ik was gewoon wél thuis en heb zelfs gesproken met deze meneer, R. Wiersma geheten. Meneer Wiersma had echter haast, dus was hij degene die zijn snor drukte (ik vermoed dat hij een snor heeft). Best jammer dat de wel erg strikte bereikbaarheid van meneer Wiersma er voor die dag alweer op zat. Sterker nog: vandaag land ik om die tijd in Malaga, alwaar ik tien dagen blijf. Niks ‘per omgaande’ dus. Tien dagen geen meneer Wiersma. Tien dagen geen startersbezoeken. Tien dagen geen Belastingdienst. Mirck Media is gesloten, u moet maar even geduld hebben.

Photo: Pedro J. Pacheco (Flickr/CC)

Tags: , , , , , , , , ,

11 Responses to “Mirck Media is even dicht”

 1. Mike's Webs Says:

  Wanneer gaan ze de belastingdienst een tijdje (zeg zo’n vijftig jaar) sluiten? Ze maken het zelfstandig ondernemen in Nederland nu niet bepaald makkelijker, laat staan leuker! Met hun gare non-bezoekjes, formuliertjes en aanslagen.

  Nou ja, in ieder geval prettige vakantie, Jeroen!

 2. Coen Jacobs Says:

  Wat een gek gesprek, zoiets heb ik in mijn 3 jarig ondernemerschap nog niet meegemaakt. Ben benieuwd of ik het ook ga krijgen, al ben ik die 3 jaar al op dezelfde plaats gevestigd.

  Prettige vakantie, Jeroen. Geniet er van! :)

 3. Harald Says:

  Wat een vreemd gesprek, Jeroen. Hopelijk komt ‘ie je naar aanleiding van deze blog niet opzoeken op je vakantieadres. Zou me nix verbazen dat ‘ie daar wel tijd voor heeft ;-)

 4. Willem Says:

  Best gevaarlijk trouwens dat je hier laten weten dat je tien dagen in Spanje bent:

  http://www.depers.nl/opmerkelijk/313652/Inbraak-door-Twitter.html

  :-)

 5. Jeroen Mirck Says:

  @Willem: Vannacht trof ik mijn huis aan zoals ik het had aangetroffen, dus geen twitterdieven op mijn dak. De sociale controle hier is trouwens ook geweldig – ik heb fantastische buren. En wat dat risiso betreft: ik hoor ook vaak dat er wordt ingebroken naar aanleiding van de uitvaartpagina in de krant. Dieven krijgens steeds meer kanalen tot hun beschikking, maar of er daardoor ook meer ingebroken wordt…

 6. Back from Andalucía Says:

  […] Mijn vakantie zit er weer op. Tien dagen Andalusië, die ik internetloos heb doorgebracht. Nog steeds staat mijn hoofd niet naar werken, dus hou ik het simpel vandaag, met een fotoverslag. Een uitgebreid fotoverslag, dat wel. […]

 7. Sint Smeding Says:

  Vreemde gang van zaken met die inspecteur, dat is wel erg kort door de bocht. Ik heb eens zoiets meegemaakt met een gerechtsdeurwaarder die de stukken die hij kwam afleveren zonder aan te bellen met een briefje in de bus deponeerde. Gemakzucht die je als ondernemer, bijvoorbeeld als je vervolgens een tijd afwezig bent, best onnodig in de problemen zou kunnen brengen terwijl het zo’n kleine moeite is om het even correct af te handelen.

  Welkom terug van vakantie in elk geval! De burelen van Mirck Media worden nu weer volledig door jou bewaakt tegen elke onuitgenodigde gast :-)

 8. Jeroen Mirck Says:

  Vanmorgen heb ik meneer Wiersma dan eindelijk kunnen bellen. Om elf uur, dus eigenlijk riskeerde ik dat hij zijn mobiele telefoon al niet meer zou opnemen. Gelukkig deed hij dat wel. Hoe ironisch: zelf vertrekt hij overmorgen op vakantie. Dus gaf hij zijn telefoon door aan zijn collega, meneer Ditzel, die twee weken geleden samen met hem voor mijn deur stond. Wiersma mompelde tegen hem: “Dit is Jeroen Merk, waar we in Slotervaart voor de deur stonden, die mij een sms’je stuurde dat hij op vakantie ging.” Niks over deze blog, dus die heeft hij vast nog niet ontdekt.

  Met meneer Ditzel heb ik nu een afspraak over een week. Bedoeling is dat de Belastingdienst op zo’n ‘startersbezoek’ kennismaakt met nieuwe ondernemers, inzicht krijgt in hoe zij hun zaakjes financieel op orde hebben en eventuele vragen van de starter beantwoordt. In mijn blogserie over mijn eerste schreden op het pad van de zelfstandige ondernemer zal ik jullie op de hoogte houden van mijn verdere communicatie met de meneren van de Belastingdienst.

 9. Mirck Media (5): Belastingdienst op de koffie Says:

  […] Vandaag kwam de Belastingdienst bij mij op de koffie. Niet meneer Wiersma, die eerder bij me aanbelde. Dat leverde toen een kafkaesk intercomgesprek op, dus had ik hem graag ontmoet. Meneer Wiersma is echter op vakantie, dus kwam meneer Ditzel. Met een vrouwelijke collega waar ik de naam van ben vergeten. De Belastdienst heeft er sinds maart een project van gemaakt om nieuwe zelfstandigen te bezoeken. Deze zogenaamde startersbezoeken zijn bedoeld om kennis te maken en informatie uit te wisselen. […]

 10. Branko Collin Says:

  Lucky bastard. Ik mocht niet eens bij de belastingdienst op bezoek komen. Sterker nog, officieel is Abeleto nog steeds geen bedrijf. Dat wil zeggen, ik ben “voorlopig” goedgekeurd (dat was al weer 8 jaar geleden, een jaar nadat ik begon). Dat voorlopig goedkeuren ging trouwens ook op barse toon. Verder weinig negatieve ervaringen met de bd (knock wood).

  ‘t Is eigenlijk hetzelfde met de KvK en de UWV en nog zo wat van die clubs. Allemaal organisaties vol eeuwige werknemers die je willen vertellen hoe dat nu eigenlijk moet, dat ondernemen. Ik denk dat die sporadische barse toon vooral een uiting van een licht onderhuids minderwaardigheidsgevoel is.

 11. Jeroen Mirck Says:

  “Allemaal organisaties vol eeuwige werknemers die je willen vertellen hoe dat nu eigenlijk moet, dat ondernemen.” Mooi gezegd! Die ervaring heb ik dus ook.

Leave a Reply