Back from Andalucía

Holiday in Spain

Mijn vakantie zit er weer op. Tien dagen Andalusië, die ik internetloos heb doorgebracht. Nog steeds staat mijn hoofd niet naar werken, dus hou ik het simpel vandaag, met een fotoverslag. Een uitgebreid fotoverslag, dat wel.

The hills of Frigiliana

Ik verbleef in de heuvels achter Nerja en Málaga, in het knusse appartementencomplex Los Caracoles. Eigenaar Carlos (getrouwd met een Nederlandse) bestiert er ook een voortreffelijk restaurant. Het uitzicht op Frigiliana is magnifiek.

Frigiliana Tree

Mijn uitzicht op de ‘twitterboom’, waarin zich elke morgen tientallen mussen nestelden om me wakker te tjielpen. Heerlijk alternatief voor Twitter, dat ik de hele tien dagen heb genegeerd.

Nerja, Andalucía

Het was voor mij zeer zeker geen strandvakantie, maar toch heb ik af en toe de zee opgezocht, met name in en rond Nerja.

Wedding in Nerja, Andalucía

Op het Balcon de Europa, in Nerja, kijk je uit over de Middellandse zee. Of je stuit op een Mediterrane bruiloft in de lelieblanke kerk op het plein.

La Alhambra Alhambra Hotel

Wie Andalusië bezoekt, kan niet om Granada heen. De Moorse trekpleister Alhambra had ik al eens bezocht, dus was ik er niet echt rouwig om dat ik uiteindelijk niet in de lange rij ben gaan staan om binnen te gaan kijken. Het paleis moet je trouwens niet verwarren met Hotel Alhambra, dat je vanuit de stad prominent op de heuvels ziet liggen.

Graffiti in Granada

Mooie graffiti trouwens in Granada. Tijdens mijn klim naar Alhambra stuitte ik op een huis dat helemaal ondergeschilderd was met street art. Wie is/zijn deze kunstenaar(s)?

Sierre Nevada, Spain

De Sierre Nevada is prachtig (maar lang niet zo mooi als Death Valley in de Verenigde Staten). Dat is een oneerlijke vergelijking, ik weet het.

Fort Bravo, Sierra Nevada

Het westerndorp bij Tabernas (waar Sergio Leone zogenaamd zou hebben gefilmd) is echter goedkoop en duur tegelijk. Rij er even langs, maar betaal vooral geen 16,50 euro voor een kaartje.

Málaga Boulevard Cathedral of Málaga

Shit, gemist: een congres over social networking in Málaga. Oké, dat is beroepsdeformatie. Je hebt vakantie of je hebt het niet.

Entrada y salide

Nog veel meer van mijn foto’s uit Andalucía staan op Flickr.com.

Tags: , , , , , , , , , ,

10 Responses to “Back from Andalucía”

 1. Mike's Webs Says:

  Sfeervolle foto’s. Volgens mij beviel het offline leven je wel. Toch meteen maar wat gepost en terug op twitter op de dag dat je terug bent. :)

 2. Menno Says:

  Lekkere foto’s, Jeroen! Waar sliep je? Hotelletje?

 3. madbello Says:

  Zo te zien heb je echt een heerlijke ontspanne vakantie gehad en te zien dat je daar geen internet had, echt mooi daar.

 4. Jacqueline Says:

  Eindelijk geen internet en dan nog aan het twitteren…. Maar die twitterboom is wel erg web 1.0. ;)
  Sfeervolle foto’s, inderdaad. Nu nog even langzaam acclimatiseren…

 5. Mirjam Says:

  …En mijn spullen retourneren

 6. Tessa Says:

  Tjee dat ziet er goed uit zeg! Dit lijkt me een prima voorbereiding op je workshop bij Sunweb!

 7. Natasha Says:

  Teentjes!

 8. Roos Says:

  Die foto bij de rots is erg mooi, zo helder water!!

 9. Bas Says:

  Super relaxte tijd heb je volgens mij gehad. Ik wil ook zeker dat gebied nog eens goed gaan verkennen.

 10. Setsuko Farmar Says:

  I’ve just come back from a holiday in Nerja. The weather wasn’t great but of all the towns in Southern Spain, this was the best. Great wine and food and friendly people. Looking forward to go back.

Leave a Reply