Congratulations, Barack Obama!

De online slagkracht van Barack Obama

Barack Obama is the new president of the United States of America. He just finiished his acceptance speech in Chicago. “Yes, we can!” Let me illustrate my congratulations for this fascinating man with the cover of Emerce we made five months ago.

Tags: , , , ,

10 Responses to “Congratulations, Barack Obama!”

 1. Jeroen Mirck Says:

  Right after Obama was announced as the winner of these elections, the homepage of BarackObama.com got a new header, including this message: “Thank you! You proved that change can happen. You built an unprecedented grassroots organization in all 50 states that brought a record number of people into the political process — many for the first time, many for the first time in a long time.”

 2. Jeroen Mirck Says:

  Today, Barack Obama goes co-creation, by launching this website:
  http://www.change.gov

  “Share your vision for what America can be, where President-Elect Obama should lead this country. Where should we start together?”

 3. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Ik hoop dat deze poging tot co-creatie meer oplevert dan de onderbroekenlol die op de site van Verdonk verscheen. Interessant…

 4. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Het grote verschil met het initiatief van Rita Verdonk was natuurlijk dat zij een stap te ver ging in haar (of beter gezegd: Kay van de Linde’s) experimenteerdrang. Waar Obama gewoon een contactformulier aanbiedt, kwam Rita aanzetten met een wiki. Daarmee gooide ze haar site helemaal open en is het wachten op de puinhoop. Bij Obama zien we niet wat er allemaal precies binnenkomt. Hij heeft een enorm bataljon medewerkers die alle reacties op relevantie zullen selecteren. Ook daar schortte het aan bij het plan van Verdonk, dat adhoc en met slechts een klein team gerealiseerd werd. Obama gebruikt het om de nieuwe openheid en veranderingsgezindheid van zijn presidentschap te onderstrepen. Wederom publicitair een slimme zet.

 5. Mike's Webs Says:

  @Jeroen: Zeker een slimme zet en inderdaad een veel professionelere aanpak dan het Kamp Verdonk. Al blijf ik wat gereserveerd over dergelijke inspraak van de burger. Ik juich de mogelijkheid om op die manier als burger je ideeën te kunnen spuien toe, maar ik durf niet overtuigd te zeggen dat de politiek er daadwerkelijk iets mee doet. Obama heeft immers al adviseurs genoeg.

 6. Jeroen Mirck Says:

  @Mike: Iemand noemde het niet voor niets een online ideeënbus. Daar is niks mis mee, maar je moet er inderdaad ook weer niet te veel van verwachten.

 7. Jeroen Mirck Says:

  Nog zo’n slimme actie van Obama: de komende Amerikaanse president gaat de bevolking wekelijks toespreken op YouTube, in filmpjes van ongeveer vier minuten. “Het is een van de vele manieren waarop de verkozen president Obama direct zal communiceren met de Amerikaanse bevolking, en het Witte Huis en het politieke proces meer transparant zal maken”, aldus zijn woordvoerder Nick Shapiro vrijdag.
  President Franklin Roosevelt begon in de jaren dertig met het toespreken van het volk via de radio. Onder president Ronald Reagan werd het in de jaren tachtig een wekelijkse traditie op zaterdag. Obama voegt daar nu beeld aan toe. Tot zijn beëdiging op 20 januari 2009 zet hij alvast zijn reacties op de radiotoespraken van president George Bush op YouTube.
  http://www.youtube.com/user/barackobamadotcom

 8. Barack Obama: impossible is nothing Says:

  […] Vandaag wordt Barack Obama de nieuwe president van Amerika. In het kielzog van zijn inauguratie verschenen de afgelopen maanden talloze boeken over de meest gebuzzte mens ter wereld. Die kun je onmogelijk allemaal lezen, dus daarom hier één leestip. […]

 9. Professional Personal Branding Says:

  […] Het boek ‘Obama Obama’ portretteert de nieuwe president op basis van gesprekken met tal van vrienden, collega’s en familieleden. Zo bezocht Meeus op 3 januari 2008, nog voor de voorverkiezingen van start waren gegaan, een door slechts twaalf mensen bezochte spreekbeurt in Iowa van de halfzus van Obama, om haar maar op te kunnen voeren in zijn boek. […]

 10. Milan Says:

  I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn lots of new stuff right here! Best of luck for the next!

Leave a Reply