Nieuwe Media stopt ermee

Mijn oude weblog Nieuwe Media is vandaag ter ziele gegaan. Dit is mijn afscheidsbericht aldaar:

Beste lezer,

Vandaag zet ik een punt achter NieuweMedia.web-log.nl. Niet uit blogmoeheid, maar omdat ik heb besloten mijn blog te verhuizen. Ik ga als het ware van een huurhuis naar een koophuis: weg bij ‘webstreepjelog’, naar een eigen domein waar ik zelf de rekening voor betaal.

Dat nieuwe adres is JeroenMirck.nl. Echt mijn eigen site met mijn eigen naam. Ik zal daar vooral over nieuwe media, marketing en internet blijven schrijven, maar ook ruimte maken voor andere interesses, zoals film, muziek en soms ook een beetje politiek. Mijn personal brand krijgt eindelijk echt gestalte.

Zoals dat bij elke verhuizing gaat, pendelde ik al enige tijd met dozen heen en weer tussen de oude en de nieuwe woning. Qua design ben ik daar ook nog niet helemaal klaar, maar ik blog er al wel. En het voelt goed. Soms blogde ik dan ook maar even hier, voor de vorm. Dat voelde minder goed. De spreekwoordelijke druppel was de ineenstorting van Nieuwe Media’s Technorati-score: dit weekend bedroeg die nog 93 (hoogste score ooit was 106), vandaag maakte hij ineens een duikvlucht naar 36.

(Reden: Technorati meet de inkomende links van het afgelopen halfjaar. In februari/maart 2008 beleefde deze blog een piek met postings over populaire onderwerpen als de Dutch Bloggies, smartphones, Marqt en mijn eigen vertrek bij Adformatie. De backlinks die ik toen vergaarde, tellen niet meer mee in de Technorati-score. Sindsdien ben ik hier steeds minder gaan bloggen, dus bouwde ik ook steeds minder nieuwe Technorati-punten op.)

Een mooi moment dus om er hier een punt achter te zetten. Dank voor jullie interesse in dit weblog. Ik hoop dat jullie me op JeroenMirck.nl blijven volgen.

Tot ziens!

Jeroen Mirck

Tags: , , , ,

9 Responses to “Nieuwe Media stopt ermee”

 1. karin r. Says:

  je bent volwassen geworden. ;-)

 2. woordenaar Says:

  Goed zo. Weg van dat lelijke web streepje log, eigen haard is goud waard ;-)

 3. madbello Says:

  Hey leuk, vond het al zo vreemd dat je daar blogde, altijd gedacht dat het een reden zou hebben, maar ga je hier ook een beetje verbouwen ?

 4. Rose Says:

  Gefeliciteerd! :-) Eigen is toch echt meer eigen :-)

 5. Mike's Webs Says:

  Nieuwe Media R.I.P.

 6. Ramon Says:

  Nu nog even de layout persoonlijken. Weg met die goedkoop ogende WordPress template….

 7. Jeroen Mirck » Terugblik op het blogjaar Says:

  […] Vandaar dat ik ook even stil zal staan bij de cijfers van mijn vorige blog Nieuwe Media, waar ik in september definitief mee ben gestopt. Want dat doe je als blogger met de jaarwisseling in zicht: terugblikken op het blogjaar […]

 8. Zaiyah Says:

  Thank God! Someone with brains speaks!

 9. Weblog.nl wist inactieve blogs Says:

  […] Weblog.nl, kent u die site nog? Na een totaal mislukte migratie van bijna 400.000 blogs gaf eigenaar Sanoma Media pas na acht maanden toe hoezeer het bedrijf had gefaald. Daarmee leek de kous af. Maar nee, een half jaar later vond @Webstreepjelog het toch nog tijd voor een trap na: alle inactieve blogs worden over een maand compleet gewist. Deze mededeling was me bijna ontgaan, maar gelukkig wees protestblog Uitwijkpost me erop. […] Sanoma, zo ga je niet met klanten om, ook niet met inactieve klanten. Van alle bloggers hebben jullie een mailadres, dus benader ze persoonlijk. Dat is het minste wat je kunt (nee: moet) doen. En als je stiekem gewoon van dat totaal misluke Weblog.nl af wilt, zeg dat dan gewoon eerlijk. Dan archiveer ik mijn oude blog wel elders. Maar bied iedereen dan ook een service-uitleg hoe ze hun integrale blog kunnen exporteren. Dat heet klantvriendelijkheid.

Leave a Reply