Mijn eerste Emerce eDay

Mijn eerste Emerce eDay zit erop. Bijna 1500 mensen waren aanwezig in De Doelen in Rotterdam om op dit jaarlijkse evenement van Emerce te komen luisteren naar befaamde sprekers als Jeff Howe (Wired, bedenker van de term ‘crowdsourcing’), Dan Lyons (beter bekend als Fake Steve Jobs), Marc Canter (Broadband Mechanics, zie mijn filmpje) en de indrukwekkende professor Lawrence Lessig, geestelijk vader van Creative Commons.

Het was een inspirerende dag. Ik hou het hier kort, want het toeval wil dat ik voor twee camera’s een gesproken terugblik mocht geven op het evenement. Hierboven de eerste, van de mensen van Dutch Cowboys

Tussen de bedrijven door heb ik zelf veel foto’s geschoten op eDay. Emerce had trouwens ook een professionele fotograaf rondlopen, Marc de Haan. Daarnaast werden er soms prachtige foto’s gemaakt door bezoekers, zoals Guido van Nispen. Ook stonden er direct volop verslagen op diverse blogs. Om eerlijk te zijn: daar kan ik in mijn eentje niet tegenop schrijven. Misschien dat ik morgen nog even wat uitgebreider stil sta bij de visie van Lawrence Lessig.

Vandaag, de vrijdag na eDay, heb ik gebruikt om bij te komen van de rollercoaster die ons evenement was. In de middag had ik een lunchafspraak in De Jaren met mediaconsultant Jaap Stronks. Die vroeg me of hij met zijn Flip Mino (net gekocht in New York) een kort filmpje mocht schieten waarin ik terugblik op eDay. Bij deze dus. Schrik niet van de toch wat ongalante still die Vimeo van mijn hoofd heeft gemaakt.

Tags: , , , , , , , , , ,

6 Responses to “Mijn eerste Emerce eDay”

 1. Anja Feijen Says:

  Dat rollercoastergevoel herken ik wel, ook voor mij de eerste eDay, information overload maar wel heel cool.

  Leuk die videoverslagen. Ik kende jouw gewenste spreker niet, ga ik ff opzoeken. Ik kreeg laatst een vertaling van een boek van Tom Peters (www.tompeters.com) in handen, boek is al uit 99 en gaat over je raadt het al, Personal Branding…

  Gedeelde nummer 1 was voor mij fake Steve Jobs en jouw nummer 1, omdat het beide goede sprekers waren met veel humor. Ik ben bij het side event van Rhinofly geweest, die presentatie sluit aan op mijn vakgebied, zat goed in elkaar, ook met humor en vlotte sprekers, dus die zou ik graag op 2 zetten.

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Anja: Dank voor je reactie. Zelf kon ik helaas niet bij de presentatie van Rhinofly zijn, maar gelukkig hebben ze die zelf goed gedocumenteerd op internet. Zeg maar: “Show me your SlideShare and I’ll tell you who you are.” Een interessante visie op online arbeidsmarktcommunicatie.
  http://www.frank-ly.nl/rhinofly-op-eday

  Wat Tom Peters betreft: dat boek uit 1999 is inderdaad een voortbouwsel op zijn artikel ‘The Brand called You’ uit Fast Company, dat ik in mijn blogposting over Personal Branding citeer. Ik heb het boek niet, maar Google bracht uitkomst. Mooie lange titel: “The Brand You 50. Or: Fifty Ways to Transform Yourself from an ‘Employee’ into a Brand That Shouts Distinction, Commitment, and Passion!”
  http://wowstore.tompeters.com/store/brandyou50

 3. Ramon Says:

  Ik kon er helaas niet bijzijn, maar met alle filmpjes en blogs erover krijg je toch een aardige indruk. En dat Ambtenaar 2.0 (Rhinofly) als voorbeeld van ‘open up’ wordt neergezet is leuk meegenomen!

 4. Mike's Webs Says:

  Oké interview dat filmpje. Al was die laatste vraag wellicht wat vreemd. Valt eDay in een strip uit te drukken? Dat zou toch op zijn minst een webcomic moeten zijn :)

 5. eDay editie 2008: open up! - Frankwatching Says:

  […] neemt Oude Marketeers op de hak eDay verslag Innovation Factory  eDay-verslag David Huizer (InCT) Eerste eDay Jeroen Mirck Emerce eDay: Pitchen voor Marketingfacts Hyves uitgeroepen tot Website van het […]

 6. JeroenMirck.nl » Lawrence Lessig op Emerce eDay Says:

  […] Het absolute hoogtepunt van Emerce eDay was slotspreker Lawrence Lessig, de geestelijk vader van Creative Commons. Ik had beloofd er nog iets over te schrijven, maar dat was er bij ingeschoten. […] Lessig maakte grote indruk op me. Niet alleen vanwege zijn verhaal over auteursrecht in deze nieuwe tijd van de Mashup Generatie, maar vooral ook door de wijze van presenteren. Presentatie kan een goed verhaal maken of breken. Lessig is niet simpelweg goed – zijn presentatiestijl is pure klasse. […]

Leave a Reply