Mijn Moment 2022: het ja-woord

Juliette-Jeroen-2022-huwelijk-1200px

Dit jaar kan er geen twijfel bestaan over het belangrijkste moment in mijn leven. Dat is natuurlijk mijn huwelijk met Juliette. Een bewuste keuze die we al twee jaar geleden hadden gemaakt, maar die door twee hectische jaren vol verhuizingen en corona toch een pad werd via tal van hobbels, bochten en omwegen.

Eerst verhuisden we naar Haarlem, dat we door corona onvoldoende konden ontdekken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, want elkaar hebben we in dat anderhalve jaar door de vele lockdowns en quarantaines juist enorm goed leren kennen. Zeker ook door onze zoektocht naar een huis, naar een trouwlocatie en naar de allerleukste speelplekjes voor Zenon. Mijn zoon werd ook haar bonuskind. Wat een verrijking was dat: voor haar, voor mij en vooral ook voor hem.

Alles was de afgelopen jaren een ontdekkingsreis. Spannend, inspirerend, maar ook vermoeiend. Allebei snakten we naar rust. Dit voorjaar schreef ik aan Juliette op Valentijnsdag: “Ze zeggen dat je de reis moet koesteren en dat doe ik ook. Maar we willen ook wel eens ergens arriveren.”

En nu zijn we echt ergens gearriveerd: we hebben op 25 augustus 2022 onze liefde bekroond door elkaar het ja-woord te geven. We vierden dit mooie moment een dag later met de mensen die we liefhebben. Tegelijk is het ook gewoon weer het startpunt van een nieuwe reis. Het samenwonen was nog maar de proloog. De rest van de Tour de France komt nog. Bergen en dalen, kasseien en natgeregend asfalt. Met vallen en opstaan, maar ook vol prachtige vergezichten.

Hoewel het soms kan knetteren tussen ons, is het toch de oprechte liefde die altijd weer komt bovendrijven. We houden intens veel van elkaar en spreken dat ook vaak uit. Die openheid is heel belangrijk. We durven alles met elkaar te bespreken. Hoe verschillend we ook zijn, we vullen elkaar geweldig aan. Het klopt gewoon helemaal.

Zonder Juliette miste ik de kracht om belangrijke besluiten te nemen en worstelde ik vooral met mezelf. Dit jaar nam ik belangrijke besluiten over mijn professionele toekomst, waarbij haar onvoorwaardelijke steun van onschatbare waarde was. We genieten samen van de kleine dingen des levens, maar durven ook groot te denken. Bijna hadden we een halve kerk gekocht, maar inmiddels wonen we paradijselijker dan we ooit hadden kunnen dromen. Nee, dit alles is geen droom. Soms is de werkelijkheid mooier dan de droom.

Jeroen Mirck, 31 december 2022

Tags: , , , ,

Leave a Reply