Wat willen we met onze media-startup?

Zynchrone Media

Wat voor werk doe je precies? Dit soort vragen krijg ik niet alleen van mijn driejarige zoontje, maar de laatste tijd ook steeds vaker van vrienden en vakgenoten. Dat heeft alles te maken met mijn start bij Zynchrone Media. Deze week gaven mijn collega Marcel den Hoed en ik een interview dat veel helderheid schept.

Wij zijn een media-startup die vakinformatie op een andere manier wil ontsluiten, zeggen we in gesprek met Nederlands Medianetwerk. De start van ons bedrijf valt samen met de overname van twee bestaande vaktitels op het gebied van live communicatie. Dat is de wereld van evenementen, beurzen, congressen en festivals. Een fascinerende markt die het zwaar heeft gehad door de coronacrisis, maar momenteel een comeback maakt.

Waarom zijn we Zynchrone Media begonnen?

De vaktitels Conference Matters en Expovisie stonden te koop. Een geweldige kans, want de markt van live communicatie biedt enorm veel potentie. Deze complete sector heeft natuurlijk stilgelegen door corona, maar is klaar om weer te gaan knallen. Dit is hét moment om in te stappen. Zynchrone Media wil bijdragen aan die wederopstanding door Expovisie en Conference Matters het fundament te laten zijn voor een kennisplatform waar trends, innovaties en technologieën kunnen worden gedeeld. Het is ons doel om de rol van live communicatie in het medialandschap te versterken.

Wat zijn onze groeiambities?

Hoewel Nederland onze primaire markt is, kijken we ook nadrukkelijk over de grens. Zo bezochten we eind mei, een paar weken na onze start, al de internationale meetingbeurs IMEX in Frankfurt. Daar hebben we enorm veel contacten gelegd met bedrijven die wereldwijd actief zijn in live communicatie. Dit najaar brengen we een Engelstalig magazine uit dat we in heel Europa gaan distribueren.

Dit zijn slechts een paar antwoorden uit het vraaggesprek met Nederlands Medianieuws. Lees hier het hele interview. Zynchrone Media werd ook uitgenodigd om op 8 juni een pitch te houden op het Cross Media Congres. Collega Marcel sprak die dag in Amsterdam voor een volle Kromhouthal. Een mooie start, maar onze reis is nog lang. Snel verder dus!

Bekijk hieronder mijn beursvideo over IMEX 2022. Door de herrie op de beurs ben ik slecht te verstaan, dus zul je het geluid flink hard moeten zetten. Dat doe ik de volgende keer met een externe microfoon.

Tags: , , , ,

Leave a Reply