Lanterfanten in Limburg (en Tilburg)

Biketour-Limburg

Even lekker bijtanken, dat deden Kinga en ik direct in de eerste week van de vakantie. Pal na het politieke reces daalden we af naar het Geuldal in Zuid-Limburg voor een weekje fietsen, wandelen en lanterfanten. Zonder laptop, zonder televisie. Nou vooruit, van de smartphone konden we nog even geen afstand nemen, maar daar kun je dan ook prachtige foto’s mee maken – en delen.

Wat hebben we zoal gedaan? Veel gefietst, onder meer bergop naar het Drielandenpunt bij Vaals. Prachtig, dat klimmen. Ook de Tour de France is er inmiddels aan toe. Kinga was er na een paar dagen wel een beetje klaar mee, getuige bijgaande foto. Dat had ook met de zinderende hitte te maken. Qua weer hadden we in ieder geval de ideale week uitgekozen voor een vakantie in eigen land.

Nederland zou Nederland niet zijn als er tussendoor ook een enorme hoosbui langskwam. Voor mij persoonlijk was dat wel prettig, want het smoorde mijn hooikoorts. Hardlopen door het heuvelachtige Geuldal is ook een stuk beter te doen met veel vocht in de lucht.

Na dat weekje rond Gulpen, Epen en Mechelen togen we noordwaarts, met Tilburg als tussenstop. Een lang weekend was ik weer even terug in mijn studentenstad, waar ik negen jaar woonde. Café Langeboom bestaat nog, buurman Spaarbank is inmiddels een hipster-terras. Polly Maggoo is er nog, Café Marijnen heet tegenwoordig Stoffel. Homokroeg Popcorn is te huur. De Heuvel heeft fonteintjes. Het Concertgebouw is totaal nieuw voor me. Om nog maar te zwijgen van de complete make-over van het Pieter Vreedeplein. Kortom: ik ben hier véél te lang niet meer geweest.

Nostalgie is soms kwetsbaar‬: mijn oude studentenhuis aan de Noordhoekring bleek gesloopt voor dure nieuwbouw, maar gelukkig stond het huis aan de Molenstraat, waar ik 25 jaar geleden voor het eerst op mezelf ging wonen, nog fier overeind. Ook de vroegere popzaal Noorderlicht is gesneuveld voor appartementen, maar het magnifieke Museum De Pont was weer een openbaring. Voor wie van hedendaagse kunst houdt: ga er ooit eens kijken!

Voor wie een beeldverslag wil hebben van ons verblijf in Tilburg en Limburg, check mijn meer dan zestig foto’s op Flickr.com.

Blije koeien

Tags: , , , ,

Leave a Reply