Sunday View: Homeland

Homeland

Stoor me zondagavond niet. Dan kijk ik Homeland, de veelgeprezen nieuwe Amerikaanse tv-serie over een Afghanistan-veteraan die mogelijk is overgelopen naar Al-Qaeda. Inderdaad, wat een kraker!

Op het eerste oog is Homeland heel erg (lees: veel te) Amerikaans, maar de kritiek van CIA-agente Carrie Mathison op de heldenstatus van sergeant Nicholas Brody is juist enorm verfrissend. Stoer wijf, die Carrie. Tegen de wil van haar superieuren in gaat ze op onderzoek uit naar het mogelijke dubbelspel van de bevrijde oorlogsheld. Homeland kent trouwens meer interessante karakters, met name de botte Brody, diens overspelige vrouw en Carrie’s wijze oude mentor Saul.

BNN heeft al gewaarschuwd dat de serie verslavend is. Voor diegenen die vandaag pas instappen: wees er snel bij om oude afleveringen terug te kijken. Ze blijven namelijk maar een week toegankelijk op Uitzending Gemist. Voor de pilot ben je daar dus al te laat, maar de tweede aflevering kan nog net – en is ook een goed instapmoment.

O ja, om half tien vanavond ben ik weer bereikbaar. Dan heb ik weer mijn wekelijkse dosis Homeland geïnhaleerd.

Tags: , , , ,

4 Responses to “Sunday View: Homeland”

 1. jabir Says:

  Ja, prachtige serie. Overigens zijn ze hier http://www.icefilms.info/tv/series/4/3335 nog wel wat langer dan een week bereikbaar. Als je de verleiding kan weerstaan ze allemaal achter elkaar te kijken, dat is…

 2. Jeroen Mirck Says:

  Dank voor de link, Jabir. Handig overzicht. Als het heel spannend wordt vanavond, kijk ik er gewoon nog eentje. :)

 3. Jeroen Mirck Says:

  Damn, het eerste seizoen van Homeland zit er alweer op! Spannende laatste (dubbele) uitzending, met helaas wel een open einde. Dat schept weer verwachtingen voor seizoen twee, dat pas in september op de Amerikaanse televisie is te zien. Nog even geduld dus.
  http://www.sho.com/site/homeland/home.sho
  http://en.wikipedia.org/wiki/Homeland_%28TV_series%29
  http://www.deadline.com/tag/homeland/

 4. Avery Monios Says:

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you’re going to be a famous blogger if you aren’t already. Cheers!

Leave a Reply