iPhone voor Haïti

Francisco van Jole, mijn collega bij Joop.nl, verlootte vandaag zijn oude iPhone voor het goede doel, dus voor noodhulp aan het zwaar getroffen Haïti. Het gaat om de iPhone 4Gb, het goedkoopste instapmodel van de eerste generatie Apple-smartphones. Francisco kocht hem in augustus 2007 tijdens een bezoek aan Beverly Hills, in “zo’n mall waar Paris Hilton een nieuwe met diamanten bezette halsband voor haar hondje koopt.” Dit type iPhone werd een paar maanden later alweer uit de handel genomen. Een zeldzaam exemplaar dus. Via Twitter en zijn blog riep Francisco mensen op om 5 euro over te maken op Giro 555 en hem te mailen. Vanmiddig trok zijn ‘charmante Joop-assistente’ Samira de winnaar. De video onthult wie dat is geworden. Maar wat veel belangrijker is: in totaal leverde de actie 2.775 euro op, door hemzelf aangevuld tot 3.000 euro. Aangezien minister Koenders heeft geloofd alle giften voor Haïti te verdubbelen, levert Francisco’s oude iPhone dus 6.000 euro op. Mooie actie.

Tags: , , ,

5 Responses to “iPhone voor Haïti”

 1. Sjaak Says:

  25 euro dus zelf gedokt? Hulde, Francisco! Grote held! Voorbeeld voor ons allen!

 2. Jeroen Mirck Says:

  @Sjaak: Voor de goede rekenaars onder ons: 225 euro.
  Hoeveel heb je eigenlijk zelf gedoneerd voor Haïti?

 3. Twitter Trackbacks for JeroenMirck.nl » Blog Archive » iPhone voor Haïti [jeroenmirck.nl] on Topsy.com Says:

  […] Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl, verloot zijn oude iPhone voor het goede doel, dus voor noodhulp aan het zwaar getroffen Haïti. […]

 4. Flap Says:

  Toffe actie van Van Jole!

 5. Sjuul Says:

  En van het geld wat er over blijft nadat de strijkstok langs is geweest, kan er voor de zwaar getroffenen één Nuts worden gekocht. Hulde hiervoor! Gelukkig dat er voor de overige zaken nog wat tsunami-geld ergens op een plank lag te vercrisissen.

Leave a Reply