Music In My Head

Badly Drawn Boy

Hoezeer je muziek ook fijn onbeperkt kunt luisteren via sites als Last.FM, gaat er toch niks boven een goed liveconcert. Liefhebbers van indie-rock zijn begin juni te vinden in het Haagse Paard van Troje, waar het indie-festival The Music In My Head jarenlang plaatsvond. Vorig jaar was ik zelf van de partij, met name vanwege de grote namen Badly Drawn Boy en Sparklehorse die op die dag stonden geprogrammeerd. Sparklehorse in Het Paard, dat alleen al klonk veelbelovend.

The Music In My Head was een mooi festival. Zelf ben ik goeddeels in de grote zaal blijven hangen, waar ik drie optredens bijwoonde. Eerst de jonge fanatieke garagerockers Mando Diao uit Zweden, met aansluitend de twee acts waarvoor ik kwam: Sparklehorse en Badly Drawn Boy.

Sparklehorse gaf een heel verstild concert, waarbij frontman Mark Linkous zijn breekbare sample-rocksongs nog even de helft langzamer speelde dan op zijn albums. Heel indringend, maar voor het publiek dat niet bekend was met zijn werk bijna een bezoeking. Dat bleek vooral toen het tegen het eind van het concert steeds rumoeriger werd achterin de zaal. Linkous liet zich er niet door afleiden en draaide het tempo doodleuk nog wat verder omlaag.

Badly Drawn Boy gaf juist een heel toegankelijk en enthousiast concert. De band klonk als een klok, al had het misschien hier en daar wat ruiger gemogen. Damon Gough lijkt niet op een echte performer, maar bleek het publiek toch prima om zijn vinger te kunnen winden. Zo bietste hij een sigaret van een bezoeker op de eerste rij (nee, hij pakte hem echt af en rookte hem razendsnel op) en kreeg hij de lachers op zijn hand door Madonna’s ‘Like A Virgin’ te spelen op de piano. Veel indruk maakte hij met het akoestische middenstuk, waar hij zonder zijn band enkele klassiekers van met name zijn debuutalbum ‘The Hour Of Bewilderbeast’ feilloos vertolkte. Ook de toegift (een gelaagde vertolking van het country-achtige ‘Pissing In The Wind’) was indrukwekkend.

Een prachtige afsluiting van dit festival, want de afterparty liet ik voor wat hij was. Het was al laat en mij wachtte nog een autorit naar Amsterdam – vol mooie muziek in mijn hoofd.

Deze recensie verscheen 10 juni 2007 op Last.fm.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply