Finalisten Straatkunstprijs Amsterdam

Helaas, de Grote Beer van Nieuw-West is niet doorgedrongen tot de finale van de Amsterdamse Straatkunstprijs. Er bevinden zich zeker een paar verrassingen onder de negen finalisten. De organisatie spreekt over “een verrassend veelzijdige selectie van zowel beroemde landmarks én verstopte pareltjes in de stad, belangrijke officiële opdrachten naast ook stiekeme street-art”.

De jury bestond uit drie professionals uit de kunstwereld en vier ‘gewone Amsterdammers’, zoals de organisatie achter de Straatkunstprijs het zelf omschrijft. Zij nomineerden de volgende negen openbare kunstwerken:

Het Wiel (Jeroen Henneman)
Man en Schaap (Merijn Bolink)
White Noise (Giny Vos)
Les Pisseurs d’Amsterdam (Pascale Martine Tayou)
Elevating Witte de With (Gabriel Lester)
graffiti ‘apen’ (anoniem)
Duizend Zonnen (Roland Schimmel)
Champ Sonique (Mo Becha)
The Waiting (Anneke de Witte)

Sinds de start van de Amsterdamse Straatkunstprijs op 18 april zijn ruim 200 kunstwerken genominerd door Amsterdammers. Tot 7 juni kan iedereen in Amsterdam op de website of met een smartphone stemmen op één van deze 9 ‘finalisten’, en zo meebepalen welk kunstwerk uiteindelijk de Amsterdamse Straatkunstprijs wint.

Tags: , , , ,

Leave a Reply