Supporters

Steun als kandidaat voor D66 Nieuw-West

Steun-D66-Vink-500px

“Jeroen Mirck kent veel mensen, is kritisch, zichtbaar en betrokken bij het wel en wee van Amsterdam in het algemeen en Nieuw-West in het bijzonder. Hij durft stelling in te nemen en maakt duidelijk dat D66 niet alleen liberaal is, maar ook een sociaal hart heeft. Dat kan Nieuw-West heel goed gebruiken.”

Bart Vink
D66-raadslid in Amsterdam

Steun-D66-Dami-500px

“Jeroen Mirck heb ik leren kennen als iemand die doortastend en integer omgaat met gevoelige issues in Amsterdam, maar ook nationaal kleur bekent. Niet geleid door dogma’s balanceert hij soepel tussen concrete problemen en de politieke verantwoordelijkheid. Een persoon waar een partij als D66 baat bij heeft.”

Abdellah Dami
Journalist, presentator en inwoner van Nieuw-West

Steun als kandidaat voor D66 Amsterdam

Steun-D66-Wolff-500px

“Van harte steun ik de kandidatuur van Jeroen Mirck voor een plaats in de D66-fractie van de gemeenteraad van Amsterdam. Naast de positieve berichten die ik heb gekregen over zijn werk en zijn ervaring als deelraadslid in stadsdeel Nieuw-West ken ik hem vooral als lid van de landelijke werkgroep Media van D66. Daar heb ik hem leren kennen als iemand met een heldere en constructieve inbreng in soms moeilijke discussies, maar ook open voor de argumenten van anderen. Ik denk dat die eigenschappen ook voor de gemeenteraadsfractie van grote waarde kunnen zijn.”

Gerrit Jan Wolffensperger
D66-wethouder Amsterdam (1978-1986)
Tweede-Kamerlid (1986-1997)

Steun-D66-Chao-500px

“Jeroen Mirck heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een inhoudelijk sterk, authentiek en gewaardeerd deelraadslid. Hij heeft een helder eigen D66-geluid, gericht op onder meer veiligheid, economie en zzp’ers. Met beide onderwerpen heeft hij ook persoonlijk ervaring. Als persoon waardeer ik Jeroen erg, omdat hij een echte teamspeler en doener is, die aanvoelt wat zijn rol is. Jeroen draagt altijd met veel enthousiasme bij aan het organiseren van onze activiteiten in Nieuw-West en gaat daarin verder dan we mogen hopen van een drukbezet deelraadslid met een eigen bedrijf. Ik zie hem dan ook als een waardevolle toevoeging als raadslid binnen de Centrale Stad-fractie.”

Andrea Chao
Voorzitter D66 Amsterdam Nieuw-West

Steun-D66-Mauer-500px

“Ik steun Jeroen Mirck omdat hij zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een volwaardig en gerespecteerd lid van de deelraad van het grootste en zeker niet het makkelijkste stadsdeel. Jeroen weet waarover hij het heeft, kan dat verwoorden in een betoog, schuwt het debat niet en blijft daarin rustig maar zeer volhardend. Jeroen groeit en kan inmiddels de gemeenteraad aan. Ik steun Jeroen, jij ook?”

Ronald Mauer
D66-bestuurder in Amsterdam Nieuw-West

Steun-D66-Ristie-500px

“Sinds twee jaar heb ik Jeroen Mirck nader leren kennen. Hij is een mensenmens, een sociaal-liberaal in hart en nieren. Mengt zich op alle fronten in discussies als het gaat om zijn stad. Zelf heel actief op social media en op straat. Heeft preventief handelen en duurzaam denken in het bloed. Beschikt over een zeer gebalanceerde visie op economische ontwikkeling voor nu en in de toekomst. Speelt een integere en cruciale rol in samenwerkingsverbanden, is transparant ingesteld en stelt partijbelangen voorop. Wat mij betreft voldoet Jeroen aan de belangrijkste voorwaarden om een goed gemeenteraadslid voor D66 en volksvertegenwoordiger voor de Amsterdammer van nu te zijn. Zeker tegen de achtergrond van de nieuwe uitdaging die ons staat te wachten met de hervorming van het bestuurlijk stelsel is zijn ervaring, betrokkenheid, inhoud, stabiliteit en enthousiasme van eminent belang.”

Roy Ristie
Fractievoorzitter D66 Amsterdam Zuidoost

Steun-D66-Mulder-500px

“Jeroen Mirck is een zeer geschikte en stevige kandidaat voor de D66-fractie in de gemeenteraad Amsterdam; vanwege zijn persoonlijke kwaliteiten en vanwege de ruime ervaring als deelraadslid en als journalist. Jeroen heeft in de deelraad van Amsterdam Nieuw-West een grote variëteit van onderwerpen zeer inhoudelijk onder zijn hoede. Hij verdiept zich goed in de issues en behandelt die met kennis van zaken in de deelraad, in de pers en social media. Door zijn persoonlijk betrokkenheid en vakbekwame aanpak dwingt Jeroen respect af bij zijn gesprekspartners. Dat resulteert in een goed netwerk. De ervaring en vakbekwaamheid van Jeroen als journalist komt de deelraad en de afdeling zeer van pas. Die zal des te ruimer kunnen worden ingezet op het niveau van de gemeenteraad.”

Herman Mulder
Oud-fractievoorzitter D66 Amsterdam Nieuw-West
Oud-voorzitter D66 Amsterdam Centrum