Corona-crisis: support your locals!

Zijlstra (foto: Bas-Losekoot)

Nu bijna iedereen door de Corona-crisis verplicht thuiswerkt, deel ik dagelijks muziektips op Facebook voor alle thuisblijvers. In dit geval was er een beperkende factor: van Juliette kreeg ik de opdracht dat het een artiest of band met een Z moest zijn. Mijn zoontje Zenon maakt nog geen muziek, dus heb ik even zitten puzzelen.

Ik dacht meteen aan Frank Zappa en Zita Swoon, maar wilde per se een Nederlandse artiest. Vandaag draait radiostation KINK namelijk louter muziek uit eigen land, om onze local heroes zonder optredens te steunen. Een variant op: support your locals!

Ik wist er niet direct eentje, maar na wat rondvragen (Erwin en Kari-Anne, bedankt!) kwam ik terecht bij Zijlstra. Om precies te zijn: Jeroen Zijlstra. Ik kreeg de tip om zijn liedjes over Durgerdam en de pont naar Noord te beluisteren, maar mijn keuze valt op een ander nummer: ‘Blues voor Ramses.’

Hoe kon het mooier: een prachtig eerbetoon aan een van de beste zangers die Nederland ooit heeft voortgebracht. Dubbel raak dus. Geniet ervan!

Foto: Bas Lotekoot

Tags: , , , ,

Leave a Reply