Zevenenveertig

Hitman-47

Ik ben vandaag 47 jaar oud geworden. Zevenenveertig. Nu til ik niet zo zwaar aan leeftijd, maar dit getal fascineert me gewoon. Het lijkt zomaar een getal, maar is dat toch ook weer niet.

Zevenenveertig is het aantal wonderen verricht door Jezus, zoals opgenomen in het Nieuwe Testament.

Zevenenveertig is het landnummer voor wie belt met Noorwegen.

Zevenenveertig is de naam van een huurmoordenaar in de computergame Hitman.

Zevenenveertig is het nummer van de bekendste Kalasjnikov (AK-47), een berucht aanvalsgeweer, in (jawel) 1947 ontworpen door Michail Kalasjnikov.

In het jaar 47 werden in Rome keizer Claudius en Lucius Vitellius door de Senaat herkozen tot consul van het Imperium Romanum.

In het jaar 47 sloten de Friezen een wapenstilstand met de Romeinse veldheer Gnaius Domitius Corbulo en accepteerden ze autonomie onder Romeinse invloedssfeer.

Het getal 47 schijnt meer dan elk ander getal te worden genoemd als je mensen vraagt om random een getal te noemen.

Het getal 47 is het favoriete getal van Pomona College in California, waar allerlei experimenten mee zijn gedaan. Joe Menosky, een afstudeerder uit 1979 van deze universiteit, werd scriptschrijver van Star Trek en zorgde ervoor dat het getal vaak terug zou komen in de beroemde SF-serie.

Zevenenveertig is het atoomnummer van het scheikundige element zilver.

Zevenenveertig is nog zo veel meer, maar voor mij persoonlijk is het vanaf vandaag een jaar lang mijn leeftijd. Het is al lang geen veertig meer en voorlopig nog lang geen vijftig, dus eigenlijk is het een prima getal. Of zoals het hiphop-collectief Pro Era uit Brooklyn het noemt: zevenenveertig drukt perfect de balans in de wereld uit, als representatie van de spanning tussen het hart en het hoofd, tussen de vierde en de zevende chakra. Kortom: een perfect getal. Daar doe ik het voor. Ik wens jullie én mezelf nog veel van dit soort jaren!

Tags: , , ,

Leave a Reply