Papablog (3): Zenon is geboren!

Zenon (2018)

Daar ben je eindelijk! Zenon Mirck is geboren op zaterdag 18-08-18, om vier over twaalf ’s nachts, als zoon van Kinga Visser en Jeroen Mirck. Moeder en zoon maken het goed. We zijn zielsgelukkig met onze kleine prins.

Bij een eerste kind is alles nieuw. De bevalling was spannend en intensief, maar met een prachtig slot. Daar gingen vier jaar aan vooraf waarin kinderen krijgen een ‘gedoetje’ was. Die lastige tijd heeft ons veel over onszelf geleerd en dichter bij elkaar gebracht.

Zenon uit Zaandam

En dan ineens is het moment daar. De uitgerekende datum was inmiddels al ruim een week gepasseerd, dus je weet dat je de eindstreep nadert. Toch kwam het breken van de vliezen op een onverwacht moment. Aangezien de weeën na een dag nog steeds niet waren gestart, werd Kinga ‘medisch’ verklaard en moesten we naar het ziekenhuis.

Ziekenhuis, ziekenhuis, dat was sneller gezegd dan geregeld. Onze verloskundige belde ze op donderdagavond een voor een in onze huiskamer. Heel Amsterdam zal vol, Haarlem ook, dus kozen we voor het Zaans Medisch Centrum. Zenon is dus zowaar een Zaankanter. Een mooi nieuw ziekenhuis met ontzettend vriendelijke mensen. Heel veel dank voor de goede zorgen!

Magisch moment

Het inleiden van de bevalling kostte veel tijd en energie. Kinga had enorme pijn en koos uiteindelijk toch voor een ruggenprik. Daarna ging het ineens razendsnel: in anderhalf uur schoot ze van twee naar negen centimeter ontsluiting. Het persen zelf duurde slechts 24 minuten. En toen was hij daar ineens: onze zoon!

We genieten nu samen van dit magische moment. Ik neem twee weken vrij om het allemaal van dichtbij mee te maken en ook echt mijn rol als vader goed te kunnen leren spelen. Na deze ‘parental leave’ ga ik vier dagen werken, net als Kinga. Want ouderschap doe je samen.

Jeroen Mirck is vader, partner en journalist.

Kijk voor foto’s op Flickr en Instagram.

Tags: , , , , , , , , ,

4 Responses to “Papablog (3): Zenon is geboren!”

 1. Elja Says:

  Geweldig nieuws Jeroen. Gefeliciteerd alledrie :)

 2. Marit Says:

  Dag Jeroen,
  Zo af en toe volg ik je nog, en zodoende zag ik je bericht van dit blijde nieuws.
  Wat een mooi mannetje is Zenon! Gefeliciteerd en veel geluk voor jullie drietjes!

  Groet Marit

 3. Jeroen Mirck Says:

  Dat is lang geleden, Marit. Dank voor je felicitatie. Wij genieten elke dag, al is een klein kind ook heel hard werken.

 4. Marit Says:

  Ha Jeroen, i know! Op 1 april 2017 is mijn dochter Maite geboren !
  Veel plezier en geluk voor jullie.

Leave a Reply