Aardverschuiving in Nieuw-West bij #GR2018

Drop the Mic!

De uitslagen van de verkiezingen in de Amsterdamse stadsdelen zijn bekend. Goed nieuws uit mijn eigen gebied: D66 heeft een van de vier zetels gewonnen in Slotervaart. Als lijstduwer feliciteer ik Hilde Soldaat-van Stelten met haar uitverkiezing!

In de andere drie gebieden heeft D66 helaas net niet genoeg stemmen gehaald voor een van de vier zetels. Dat is natuurlijk een teleurstellend resultaat, niet los te zien van het nieuwe bestuurlijk stelsel – waarvan jullie weten dat ik er altijd kritisch over ben geweest. Ook kleinere en lokale partijen hebben dankzij het nieuwe ‘districtenstelsel’ geen zetels behaald.

Uiteraard is een welgemeende felicitatie op zijn plaats voor de partijen die zijn gekozen in de nieuwe stadsdeelcommissie. Ik feliciteer met name GroenLinks en DENK  als grote winnaars in Nieuw-West. Knap gedaan!

Behalve aan Hilde richt ik ook een persoonlijke felicitatie aan het adres van mensen buiten D66 die ik goed ken: Esther Tienstra, Pieter Nijhof, Mustapha Daher, Fred Siegel en Alexander Grassi. Proficiat met jullie zetel!

En nu drop ik de mic. Mijn politieke carrière zit erop. Dank voor alles!

Jeroen Mirck
D66-fractielid Nieuw-West (2010-2018)

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply