Nog één keer knallen voor Amsterdam

SchoolPoëzie Meervaart 2017

D66 is de grootste partij van Amsterdam, ook in de peilingen voor de komende gemeenteraadsverkiezing in maart. Dat vraagt om verantwoordelijkheid nemen, ook door mij als zittende volksvertegenwoordiger. Na acht jaar actieve politiek vind ik deze verkiezingen een goed moment om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie. Tegelijk blijf ik als back-up beschikbaar en dus verkiesbaar, zowel op de D66-lijst voor de gemeenteraad als op de lokale lijst voor stadsdeel Nieuw-West. Dit is en blijft namelijk mijn favoriete stukje Amsterdam.

Ik zet me al bijna acht jaar in als volksvertegenwoordiger van D66 in stadsdeel Nieuw-West. Namens deze partij heb ik me in al die jaren sterk gemaakt voor meer veiligheid, ruimte voor studenten, betere burgerparticipatie, meer creatieve broedplaatsen en een uitgebalanceerd evenementenbeleid. We hebben de subsidie van Het Landje gered en festivals geweerd uit natuurgebied De Oeverlanden. Ik heb gestreden voor behoud van een zo goed mogelijk bestuurlijk stelsel. Maatwerk voor burgers wordt in de stadsdelen geregeld, dus moet D66 hier goed zijn vertegenwoordigd.

Zoals gezegd vind ik het tijd in Nieuw-West voor nieuw talent. Daarom heb ik me opgeworpen als lijstduwer, niet als lijsttrekker. Bij de stadsdeelverkiezingen in 2018 is Nieuw-West opgedeeld in vier gebieden: Slotervaart, Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en het samengevoegde gebied De Aker, Sloten en Nieuw Sloten. Elk gebied kiest zijn eigen adviescommissie van vier leden. De zestien verkozen kandidaten in heel Nieuw-West vormen samen de stadsdeelcommissie.

Wie zijn de nieuwe talenten van D66 in Nieuw-West? In Osdorp staat Jordi Beckman bovenaan de D66-lijst. Hij werkt bij VoorUit, een non-profit organisatie die studenten plaatst in Amsterdam en hen laat bijdragen aan sociale cohesie. De andere drie kandidaten in Osdorp zijn student Kyllian van der Put, Omar el Bouakili en lokaal D66-bestuurslid Arif Çolakkadioğlu.

In het gebied De Aker, Sloten en Nieuw Sloten wordt de lijst aangevoerd door Ilkay Kizil, werkzaam als politiek econoom. Na hem volgt advocaat Nazmi Turkkol en de beste lijstduwer die D66 zich hier kan wensen: Ronald Mauer, al acht jaar stadsdeelbestuurder in Nieuw-West.

In Geuzenveld-Slotermeer (inclusief nu nog bedrijventerrein Sloterdijken) staat Asir Pinarbasi bovenaan de D66-lijst. Hij woont in Slotermeer. Op de tweede plaats volgt Marijn Makker, de huidige fractie-assistent van D66 Nieuw-West en woonachtig in Geuzenveld.

In mijn eigen gebied Slotervaart voert Hilde van Stelten de D66-lijst aan. Zij is werkzaam in het onderwijs en bestuurslid van D66 Nieuw-West. Zij wordt op de lijst geflankeerd door Nienke Jansen (eveneens lid van het lokale D66-bestuur) en ikzelf.

D66 zet zich in voor een vrije, gezonde en duurzame stad met goed onderwijs en betaalbare woningen. De kandidaten voor de stadsdeelcommissie in Nieuw-West zullen de komende weken actief campagne voeren in de buurt. Zo kunnen bewoners persoonlijk met hen kennismaken. Ook ik ga nog twee maanden knallen als campaigner én volksvertegenwoordiger. Het politieke werk is immers pas klaar op de verkiezingsdag.

Jeroen Mirck
Amsterdam, 21 januari 2018

Van Eesteren Paviljoen

Tags: , , , , , ,

One Response to “Nog één keer knallen voor Amsterdam”

 1. Theo Haring Says:

  Hoi Jeroen
  Jammer dat je afscheid neemt van de actieve politiek. Bedankt voor je inzet.
  Goed dat we nog wel op je kunnen stemmen via de lokale lijst natuurlijk.

  Succes met de campagne.

  Theo

Leave a Reply