Voorzitter van sectie Freelance Journalisten

Jeroen Mirck (2017)

Het nieuws is eruit: ik ben de nieuwe voorzitter van de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond. Deze maand neem ik het stokje over van Petra Wolthuis, die anderhalf jaar leiding heeft gegeven aan de belangenorganisatie voor journalistieke freelancers.

Petra stopt na in totaal 2,5 jaar bestuurswerk voor wat bij haar aantreden nog de Freelancers Associatie (FLA) heette. Ze blijft nog wel lid van het hoofdbestuur van de Auteursbond. Ik startte tegelijk met Petra en was eerder secretaris en penningmeester van het sectiebestuur.

Voor wie mij niet kent: als freelance journalist schrijf ik voor vakbladen in de marketing- en mediawereld, zoals Emerce, MarketingTribune en voorheen Adformatie, maar ook voor de nieuwe populair-wetenschappelijke glossy Dirty Science. Bestuurlijke ervaring deed ik op in de lokale politiek van Amsterdam.

Mijn quote uit ons persbericht: “De journalistiek is volop in beweging en dat geldt ook voor de Auteursbond. De vereniging is gemoderniseerd en gaat mee met zijn tijd. Daarbij hebben we aandacht voor de zzp’er die onder vuur ligt en auteursinkomsten die anders moeten worden geregeld door de opkomst van diensten als Blendle en Kobo Plus. Tegelijk moet er ook aandacht blijven voor de essentie van ons vak: betrokken, onafhankelijke en kwalitatieve journalistiek. Met al die zaken ga ik als nieuwe voorzitter aan de slag.”

Het nieuws staat vandaag in onze nieuwsbrief en is inmiddels opgepikt door Villamedia en het Nederlands MediaNetwerk.

Foto: Henk-Jan Winkeldermaat (Punkmedia.nl)

Tags: , , , ,

Leave a Reply