Zeven jaar in de lokale politiek

D66-congres

Veel felicitaties op LinkedIn deze week voor mijn werkjubileum. Ehm, werkjubileum? Ik moest het even opzoeken… Wat blijkt: deze maand ben ik zeven jaar actief in de lokale politiek.

Actief voor D66 in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Eerst als duo-raadslid (2010-2012), daarna als deelraadslid (2013-2014) en inmiddels als bestuurscommissielid (van 2014 tot uiterlijk maart 2018).

Mijn zeven jaren als volksvertegenwoordiger zijn omgevlogen. Je staat er niet bij stil, maar het is natuurlijk hard werken, vaak tegen de stroom in. Waren het zeven vette of magere jaren? Ik vond het vet, want leerzaam en inspirerend. Met nog altijd geen seven-year itch.

De lokale politiek kan ik iedereen aanbevelen, ongeacht je politieke voorkeur. Word lokaal politiek actief! Zet je in voor je stad of dorp, voor de mensen die er wonen. Het is een mooie en belangrijke taak.

Over precies een half jaar zijn er weer gemeentelijke verkiezingen. Grijp die kans! Zelf ben ik momenteel aan het uitzoeken wat ik dan nog voor Amsterdam kan doen. Wordt vervolgd.

Jeroen Mirck, D66-fractie Amsterdam Nieuw-West

Tags: , , , ,

Leave a Reply