Gekozen in adviesraad van Auteursbond

Auteursbond logo squareDe Auteursbond is vanaf januari 2017 de nieuwe naam van de Vereniging van Schrijvers en Vertalers. Dat hebben de leden donderdag bekrachtigd op een algemene ledenvergadering in Amsterdam. Daar werd ook een nieuw bestuur gekozen, evenals een adviesraad die dat bestuur namens de aangesloten secties gaat adviseren en controleren. Vol trots kan ik melden dat ik ben gekozen als lid van die adviesraad.

Alle secties (van literaire auteurs tot scenarioschrijvers) zijn in de adviesraad van de Auteursbond vertegenwoordigd. Ik ben samen met Muriel Van Peteghem en Katja Keuchenius in dit adviesorgaan benoemd als afgevaardigde van de Freelancers Associatie (FLA), die na de jaarwisseling door het leven zal gaan als Auteursbond-sectie Freelance Journalisten.

Naast vertegenwoordigers van alle secties kozen de leden ook twee onafhankelijke adviesraadsleden: misdaadauteur René Appel en vertaler Martin de Haan, bekend van de Nederlandstalige uitgaven van onder meer Milan Kundera en Michel Houellebecq.

Tags: , , , ,

Leave a Reply