Verwijzen naar modelovereenkomst in factuur?

Accountant-Affleck

Experimentje. Juridisch is het niet waterdicht, maar vooruit. Voor een nieuwe klant die vroeg om in mijn factuur melding te maken van mijn ‘VAR-verklaringsnummer’ (hij bedoelt vast ‘modelovereenkomst’, want de VAR bestaat niet meer sinds 1 mei), heb ik de volgende zin opgenomen.

Mirck Media verricht redactionele werkzaamheden op basis van de door de Belastingdienst op 7 juni 2016 beoordeelde modelovereenkomst voor freelance auteurs en redactiemedewerkers, beschikbaar op Belastingdienst.nl onder nummer 91016.34914.1.0.E. Zie: http://bit.ly/NUV-contract

Natuurlijk weet ik dat je een modelovereenkomst formeel op maat zou moeten maken en afstemmen met je opdrachtgever, maar dat is een bureaucratische rompslomp die praktisch ondoenlijk is voor wie veel kleine (schrijf)klussen aanneemt. Verwijzen naar een goedgekeurde overeenkomst geldt dat als beste alternatief. Wie van jullie werkt als zzp’er al actief met een eigen (al dan niet customized) modelovereenkomst?

Over het begeleidende beeld: ik zocht naar een hippe accountant en vond Ben Affleck, die dit najaar een moordende boekhouder speelt in de speelfilm ‘The Accountant’, volgens GQ de meest bizarre actiethriller van het jaar.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply