Street art in Lodz

Lodz-mural-parking

Brussel heeft zijn stripmuren, maar ook de Poolse stad Lodz heeft prachtige ‘murals’. Ik ben dol op deze vorm van street art, dus moest ik ze echt even zien toen we er deze paasvakantie op familiebezoek waren. Wow, heel indrukwekkend.

Lodz is een voormalige industriestad. De grote huizenblokken lenen zich uitstekend voor enorme murals, maar ook op de zijgevels van stijlvolle huizen in de binnenstad duiken ze op. Een recente reeks muurkunstwerken is voorzien van informatiebordjes en maakt deel uit van een wandelroute. Onverwacht stuit je dan soms ook op ouder, obscuurder werk. Bovendien leer je door deze zoektocht de stad net even wat beter kennen.

From Lodz with love

Meer foto’s van Lodz zijn te vinden op mijn Flickr-profiel.

Street Art in Lodz

Tags: , , , , ,

Leave a Reply