Is het Nederlands voetbal failliet?

Voetbalveld

Deze week was het D-Day voor drie voetbalclubs. Clubs van uiteenlopende statuur: uit de Eredivisie, de Jupiler League en de Topklasse. De amateurvereniging (WKE) is inmiddels failliet verklaard, maar de vraag is wat de twee profclubs te wachten staat: FC Twente en Fortuna Sittard. Dat zou ook zomaar een faillissement kunnen zijn. Is het Nederlandse voetbal failliet?

Natuurlijk kun je allemaal mitsen en maren opsommen over de kansen van deze twee worstelende clubs, maar laten we even eerlijk zijn: een strenge curator had al lang een streep gehaald door het voortbestaan van Fortuna Sittard en FC Twente. Technisch gezien zijn die clubs onherstelbaar afgegleden.

Maar zo werkt het niet in het voetbal. Voetbal is emotie, voetbal is passie. Daarom is voetbal ook zo’n prachtige sport voor sponsors. En daarom ook trekt menige gemeenteraad toch maar weer de portemonnee als die lokale prachtclub in de financiële problemen zit…

Het hele artikel lezen? Dat kan op Blendle.

Dit artikel schreef ik voor Reporters Online, het platform waar freelance journalisten betaald krijgen voor de stukken die zij digitaal publiceren. Zo kunnen wij onze artikelen aanbieden in online kiosken als Blendle.

Tags: , , , ,

Leave a Reply