Nieuwjaarsborrel voor freelance journalisten

VondelCS-borrel

Ben je freelance journalist? Dan nodig ik je graag uit voor de nieuwjaarsborrel van de FreeLancers Associatie (FLA) op donderdag 28 januari in VondelCS. Speciale gast die avond is Teun Gautier, voormalig directeur van De Groene Amsterdammer en nog altijd media-ondernemer. Hij zal een verhaal houden over de toekomst van de journalistiek en de belangrijke rol daarin van freelancers.

Vorig jaar deed Gautier onderzoek naar de financiering van de kwaliteitsjournalistiek. Zijn conclusie is optimistisch: journalisten hebben met hun kennis en expertise veel meer verdienmodellen tot hun beschikking dan de verkoop van artikelen aan kranten en tijdschriften. Hij typeert de journalist van nu als een ‘information worker’. Met een op te richten coöperatie voor freelance journalisten wil Gautier deze kenniswerker ondersteunen bij het vermarkten van zijn expertise.

Gautier onderscheidt hiervoor 52 verdienmodellen, waaronder de publicatie via eigen digitale kanalen, het geven van lezingen en het uitvoeren van onderzoeksopdrachten. De coöperatie kan optreden als ‘agent’ en biedt op tal van andere vlakken ondersteuning aan de ondernemende journalist.

Na de speech van Gautier heffen we het glas op een succesvolle journalistieke toekomst. De nieuwjaarsborrel begint om 19.30 uur. Freelance journalisten, zowel FLA-lid als geen lid, zijn van harte welkom in VondelCS. Geef wel vooraf even door dat je komt, dan houden we daarmee rekening bij de drank en catering. Dat kan via deze link.

Wie weet zien we elkaar de 28e januari!

Bestuur FreeLancers Associatie (FLA)

Christel Jansen
Petra Wolthuis
Tanja Lemmens
Jeroen Mirck
Janneke Juffermans

www.fla.nl

Tags: , , , ,

Leave a Reply