Nieuwe klus: SponsorTribune

Mirck-Liveblogger

Voor mij is 2015 zakelijk gezien echt een geweldig jaar geweest, waarin ik meer ben gaan schrijven voor Emerce en mooie klussen heb gedaan voor onder meer Thuiswinkel.org en Stichting Esprix. Maar ook op de valreep valt mij nu als freelance journalist nog een nieuwe structurele klus ten deel: vakblad MarketingTribune, waar ik al voor werk, heeft een nieuwe beheerder aangesteld voor het eigen platform Sponsoring, en dat ben ik geworden. Als platform-manager doe ik al de webredactie voor twee andere MT-platforms, Media en Bureaus, maar daar komt vanaf nu dus ook Sponsoring bij. Zodoende was ik even zélf nieuws op MarketingTribune.nl

Jeroen Mirck (43) schrijft sinds eind jaren ’90 vakmatig over marketing en sponsoring, onder meer voor Adformatie, Festivak, QM en Emerce. Hij is als freelance journalist sinds september 2013 verbonden aan MarketingTribune. Voor de website schrijft hij dagelijks over media en reclame, en dat deed hij korte tijd ook over retail. Vanaf december 2015 is hij ook de platformmanager van de sectie Sponsoring, die voortkomt uit het voormalige vakblad SponsorTribune, dat door uitgever BBP Media is geïntegreerd in MarketingTribune.

‘Het sponsorvak is enorm in ontwikkeling’, zegt Mirck. ‘Sponsoring professionaliseert en wordt steeds nauwer betrokken bij andere marketing-disciplines. De winnende cases bij de SponsorRingen waren daar afgelopen week het beste voorbeeld van: sterk geïntegreerde campagnes met veel aandacht voor activatie en bovendien vaak een maatschappelijke component. Sponsoring is volwassen, dus dat verdient ook een volwassen verslaggeving. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.’

Mirck is de opvolger van Mark van der Heijden, die sinds februari 2014 verantwoordelijk was voor SponsorTribune en het Sponsoring-platform van MarketingTribune.

Ik heb heel veel zin in deze verbreding van mijn werkterrein voor MarketingTribune. Ben je geïnteresseerd in sponsoring, volg dan ook het Twitter-account @SponsorTribune, dat ik voortaan beheer. Werk je zelf in sponsoring, stuur me dan je tips en nieuwtjes. Of schrijf eens een column voor MarketingTribune. Kortom: sponsor me met content!

Mirck-in-Arena-01

Tags: , , , ,

2 Responses to “Nieuwe klus: SponsorTribune”

  1. Arnoud Hugo Says:

    Van harte gefeliciteerd Jeroen! Alleen, zolang dit maar niet ten koste gaat van de hoofdklus: je columns voor Amsterdam Centraal. ;-)

  2. Jeroen Mirck Says:

    Haha, Arnoud: die columns gaan natuurlijk vóór ALLES!

Leave a Reply