Sunday View: Sloterplasloop 2015

Hardloopbaan

En toen stond ik na enen nog op een feestje, met een biertje in mijn hand. Niks mis mee, behalve als je de volgende ochtend een hardloopwedstrijd moet lopen. Oei, driedubbel gezondigd tegen mijn eigen lijstje met anti-looptips! Geloof me, ik heb het zondag geweten.

Na een korte nachtrust werd ik brak en katerig wakker. Snel douchen, koffie en wat brood. Langzaam keerde ik terug in het land van de levenden. Zelfs toen ik op de fiets zat richting AAC Atletiek voelde ik me nog altijd een zombie. Kansloze missie, die Sloterplasloop?

Het tij keerde toen ik de atletiekbaan betrad. De sfeer, de mensen, de muziek, het gaf me echt een enorme oppepper. Ik liep warm, dronk nog wat water en daar ging ik. Het werd uiteraard geen persoonlijke toptijd (zoals de 42:03 minuten van vorig jaar), maar m’n 44:12 was gezien mijn fysieke gesteldheid ver boven verwachting. Een seconde langzamer dan mijn langzaamste tijd, maar vergeet die zinloze statistieken.

Het was heerlijk loopweer en ik heb ervan genoten. Wel verliep de rest van mijn zondag in slow-motion. Volgend jaar waag ik wel weer een poging tot een nieuwe snelste tijd. Ik had dat feestje (SUQ ArtFest, in Broedplaats De Vlugt) de avond ervoor namelijk voor geen goud willen missen. Het leven overkomt je als je bezig bent met het maken van andere plannen, zoiets.

Tags: , , ,

Leave a Reply