Wél naar The Brave, niet naar Lowlands

The-Brave-King

In het groene gras luisteren naar gitaren. Afgelopen weekend deed ik het op Festival The Brave in de Tuinen van West, deze vrijdag zou ik het ook een dagje doen op het vermaarde Lowlands-festival. Nou ja, vermaard… Lowlands is voor het eerst in een decennium niet uitverkocht. Ik kwam er vaak, maar had dit jaar bewust geen kaartje gekocht. Totdat een eendaagse perskaart zich aandiende. Helaas gooit een ziekenhuisbezoek roet in het eten, maar gezondheid gaat altijd voor.

Qua gitaren moest ik het dus met The Brave doen. Da’s toch andere koek dan Lowlands, want het festival in mijn achtertuin (tussen Geuzenveld en Halfweg) richt zich primair op singer-songwriters. Ik wentel me gretig in dat getormenteerde gekweel, Kinga iets minder. Ehm, veel minder. Maar dat zag je vast al wel af aan de foto hierboven. We hebben er een hele serie van gemaakt, speciaal voor de intimi op Facebook.

Ongeacht of ‘singsong’ helemaal je smaak is, was The Brave een geslaagd festival. Leuke mensen, relaxte sfeer, nergens hectiek. Dat is op Lowlands wel anders. Qua muziek verwachtte ik veel van de Zweedse indie-band Loney Dear, maar de show werd wat mij betreft gestolen door relatief onbekende artiesten als Daniel Docherty (uit Glasgow, zie de video hieronder) en AlascA. Deze jonge Volendamse folkband schudde het festival echt wakker en gaat nog heel groot worden.

The Brave is een festival voor de fijnproever en de levensgenieter. Volgend jaar hopelijk voor de derde keer in Amsterdam Nieuw-West. Ik ben er dan opnieuw bij, om liggend in het gras naar tokkelende gitaren te luisteren. Het vuige gitaargeweld laat ik over aan Lowlands. Voor wie daar dit weekend wel is: maak er een lekker feestje van!

Bekijk mijn foto’s van Festival The Brave op Flickr.com.

Tags: , , ,

Leave a Reply