Vakantie in eigen stad: de Buurtcamping

Buurtcamping-Sloterpark

Dit weekend vindt voor het derde jaar op rij de Buurtcamping plaats in Amsterdam. Niet één camping (zoals in 2013) of drie (in 2014), maar ditmaal liefst op vijf locaties in Amsterdam én twee in Utrecht. Zelf ben ik vrijwilliger van de Buurtcamping Sloterpark, die zich bevindt op het grasveld rond de alternatieve bar van Hotel Buiten. Pal naast de varkensbaai van de Sloterplas is ruimte voor een zestigtal tenten van buurtgenoten.

Vrijwilligers bestieren de receptie, de catering, de activiteiten en de op- en afbouw. Zelf ben ik drie dagen in touw als verslaggever van campingkrant De Pleerol, die na het evenement ook lokaal zal worden verspreid. Ik weet het: een uitdagende nieuwe stap in mijn journalistieke carrière. Je gaat dit weekend nog veel van de zeven buurtcampings horen!

Video: Voorbereidingen in Sloterpark door Buurtcamping TV.

Tags: , , , ,

One Response to “Vakantie in eigen stad: de Buurtcamping”

  1. Buurtcamping Sloterpark Says:

    […] Voor het derde jaar op rij konden Amsterdammers afgelopen weekend kamperen in eigen stad. Niet op één buurtcamping (zoals in 2013) of de drie van vorig jaar, maar in totaal op vijf campings. Voor het eerst deed ook Utrecht mee, met twee locaties. Zelf was ik vrijwilliger op de Buurtcamping Sloterpark. Het stormachtige weer maakte er ditmaal een memorabel evenement van. Niet elke buurtcampings had evenveel last van de storm die in het kampeerweekend over Nederland raasde, maar het had er alle schijn van dat het Sloterpark misschien wel het zwaarst is getroffen. Zaterdag was het even crisis, maar de meeste kampeerders behielden hun goede humeur. […]

    http://www.jeroenmirck.nl/2015/07/buurtcamping-doorstaat-de-storm/

Leave a Reply