Waar zit de klant?

WieZitBijWie

Zelf hoor ik de vraag vaak: “Bij welk bureau zit die klant?” Mensen die in reclame of communicatie werken, zullen het zich regelmatig afvragen. Zeker na het zien van een merkcampagne die wellicht nog een goede online doorvertaling nodig heeft. Welnu, voor al die klantgerichte salesmanagers, creatieven, bureaudirecteuren en zzp’ers is er sinds kort de website WieZitBijWie.nl. Daar kun je opzoeken welke klanten en bureaus met elkaar werken.

Deze zoekmachine is niet gebouwd door een groot bureau, maar door een slim creatief team: Thomas Aberson en Judith Hartog, werkzaam voor Launched. Ik interviewde ze deze week voor MarketingTribune. ‘Merken shoppen steeds meer bij verschillende bureaus’, zegt het tweetal. ‘Het is grappig om te zien hoeveel bureaus er bijvoorbeeld voor Heineken werken, of dat in ieder geval op hun website claimen. Op dit moment zijn dat er elf! Ook merken als Philips en KLM schakelen meerdere bureaus in voor hun communicatie.’ Gebruikers van de site kunnen zelf aanvullingen of correcties doorgeven. Leuk spontaan idee.

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply