Wie staat daar links van mij?

PS2015-D66-lijst

Toen ik naast me keek, zag ik hem staan: PVV-Kamerlid Martin Bosma, berucht als speechschrijver van Geert Wilders. Pal links van me. Niet fysiek, maar op de kandidatenlijst in de verkiezingskrant van de gemeente Amsterdam. Met direct boven hem de rabiate arabist Hans Jansen, sinds een klein jaar PVV’er in het Europarlement. Je kunt je fijnere buren wensen. Hoe dan ook: op woensdag 18 maart 2015 ben ik lijstduwer van D66 Noord-Holland, op plek 32 van lijst 4. Met naast me dus de lijstduwers van de PVV. Kortom: goed opletten woensdag welke vakje je aankruist!

Tags: , , , , , , , , , ,

4 Responses to “Wie staat daar links van mij?”

 1. Arnoud Says:

  Voor de kijker staat hij links van je, niet rechts. ;-)

 2. Jeroen Mirck Says:

  Rechts is het nieuwe links, Arnoud.

  Maar serieus: mijn onderbewustzijn weigerde PVV’er Bosma links te noemen, dus tikte ik automatisch ‘rechts’. Terwijl hij fysiek gezien echt links van me staat op het lijstje. Daarom toch maar even de tekst aangepast. Behalve de URL: daarin is Bosma nog steeds rechts. :)

 3. Arnoud Says:

  Opvallend genoeg staat ook Bernadette de Wit op de PVV lijst. Die was toch vroeger communist?

 4. Jeroen Mirck Says:

  Viel me ook op. Er staat me bij dat zij later aanhaakte bij De Tevreden Roker van Theo van Gogh. Blijkbaar is ze geleidelijk opgeschoven naar rechts.

Leave a Reply