Waar is Jeroen?

Gucci-Sunglasses-100x60Waar is Jeroen gebleven? Die vraag zullen vaste bezoekers zich wellicht hebben gesteld. Het is namelijk alweer ruim twee weken doodstil op mijn blog. Daar is een simpel excuus voor: ik heb het erg druk. Met werk, met politiek. Toch is drukte geen reden om helemáál niet meer te bloggen. Het is dan ook maar deels de reden. Al sinds de kerstvakantie ben ik namelijk aan het nadenken over de rol van mijn blog. Wat wil ik ermee? 

Het afgelopen jaar heb ik vooral over werk geschreven. De mix van politiek en journalistiek werkte niet helemaal goed, omdat ik daarmee twee heel verschillende doelgroepen bedien. Sinds de verkiezingen in maart publiceer ik qua politiek alleen nog maar mijn ‘raadscolumn’, andere lokale zaken zet ik op social media, Dichtbij.nl en D66-websites.

Toch begon die dominante focus op werk ook een beetje te wringen. Zo heb ik ruim een jaar lang een wekelijkse mediacolumn geschreven, die ook op MarketingTribune verscheen. In het begin was dat vooral een nieuwsoverzicht, later beperkte ik me tot de analyse van één onderwerp. Leuk om te doen, maar heel tijdrovend. Bovendien was er niet elke week een even interessante aanleiding.

Om een lang verhaal kort te maken: ik wil het dit jaar anders doen, maar weet nog niet precies hoe. Geen verplichte wekelijkse mediacolumn meer, in ieder geval. Misschien miste je die al, misschien ook niet. Het afgelopen jaar werden mijn blogposts steeds langer en diepgravender. Dat kost veel tijd. Ik denk erover om kortere blogjes te gaan schrijven, inhakend op het hier en nu. Bloggen zoals bloggen ooit was bedoeld – al zijn er allerlei blogvormen denkbaar.

Al denkend over hoe ik met mijn blog verder wil, bleef het bloggen even uit. Zonde eigenlijk. Daarom pak ik de draad nu weer op. Sneller, compacter. Omdat het leven ook zo snel voorbij waait. Aansluitend dus op de hartslag van het dagelijks leven. Al klinkt dat weer veel te pretentieus. Ik ga gewoon doen waar ik zin in heb. Dat werkt sowieso altijd het beste.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Waar is Jeroen?”

  1. Arnoud Says:

    Het is de tijd van de herbezinning blijkbaar, zie ook mijn eigen blog ;-)

  2. Jeroen Mirck Says:

    Ik las het, Arnoud. Altijd weer spannend. Voor mij is het simpeler: naam en domein blijven, maar invulling en ook vormgeving gaan op de schop. En ik wil een aparte website inrichten waarop ik vertel wat ik als zzp’er doe (en waarom men mij vooral in groten getale moet gaan inhuren). Daar vind ik een blog minder geschikt voor.

Leave a Reply