Sunday View: Markthal Rotterdam

Markthal-Rotterdam

Over de Markthal Rotterdam is heel veel geschreven, maar je moet hem vooral zelf zien. De megalomane overkapping, de vrolijke muurschilderingen, de menselijke mierenhoop. Zelf was ik er een paar weken geleden, samen met Kinga, Sandra en Xander. Eigenlijk kwamen we voor James Bond in de Kunsthal, maar meer nog dan daar vergaapten we ons aan die opvallende marktkolos.

Los van de discussie of dit project economisch haalbaar is, vind ik het gewoon een gaaf, stoer ding. En als Amsterdammer kan ik je vertellen: 020 is jaloers. Het Parool speculeerde al waar de ‘Amsterdamse Markthal’ moet komen. Die overdekte hal komt er vast, ongetwijfeld veel te laat en veel te duur. Maar Rotterdam deed het gewoon eerder, sneller en beter. Geen woorden, maar daden. Daar kunnen we in Amsterdam nog best iets van leren.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Sunday View: Markthal Rotterdam”

  1. Sander Says:

    Deels gelijk. Mooi van 010, maar in 020 moet het echt anders. De binnenkant is spectalculair, maar de buitenkant zo bot als wat.. Dat kan in allerlei opzichten veel beter

  2. Michael Says:

    Ben het met je eens, Sander. Erg zonde.

Leave a Reply