Sunday View: Dam Tot Damloop 2014

Finish-Damloop-2014

Daags voor de Dam Tot Damloop leek het de duivel verzoeken: zowel vrijdag als zaterdag borrelen met vrienden. Maar ja: als ze gaan worstelen wil je dat natuurlijk niet missen. Toch liep ik een heel aardige tijd op de tien mijl tussen Amsterdam en Zaanstad: 1:13:12 uur. Langzamer dan vorig jaar, maar sneller dan in 2011

Ondanks de hitte liep ik lekker, in een stabiele tempo dat gemiddeld net iets boven de 13 km/u lag. Een bijzondere ervaring was de start: ik stond vooraan in startvak vier, was goed weg en ging als derde de IJ-tunnel in. Een praktisch lege tunnel, zo leek het, helemaal voor mezelf alleen! Hoe anders dan het gedrang en de gezellige drukte van de voorgaande twee jaar. Begeleid onder het tromgeroffel van Braza had ik dit jaar een geweldige start.

De voorbereiding op mijn derde Damloop was slordig, dus heb ik mezelf voorgenomen om volgend jaar een serieuze aanval te doen op mijn eigen recordtijd. Gezien de soepelheid waarmee ik deze zondag liep, is er nog veel meer mogelijk. ‘s Avonds vierde ik het goede gevoel met mijn Zaanse D66-vrienden Ilse, Sanna, Berbera en alle anderen. Gezellig. Tot volgend jaar!

Tags: , , , ,

Leave a Reply