It was 13 years ago today…

13-ball

Verdorie, helemaal vergeten! Niet vandaag ben ik dertien jaar aan het bloggen, maar alweer een kleine maand geleden. Op 31 juli 2001 startte ik Mirck Comic Base op zo’n obscuur Myweb-accountje. Zag er niet uit, vreselijk. Gelukkig is Myweb dood, en die rammelende stripblog ook. Maar het is wel zo’n datum die je onthoudt. Nou ja, soms dan. Bloggen in Nederland startte in 1999, zelf volgde ik twee jaar later. Nu ik erover nadenk: mijn huidige blog (deze dus) was ook jarig in juli. Eveneens vergeten. Dat was ook 18 juli 2008. Op deze plek blog ik dus alweer ruim zes jaar. Nou moe. Afijn, het is maar dat je het weet. Ik drink er vanavond een biertje op. En ga stug door met bloggen. Jij ook?

Photo: Alexander Makarov (Flickr/CC)

Tags: , , ,

One Response to “It was 13 years ago today…”

 1. Ximaar Says:

  Zelf had ik op MyWeb duidelijk een ‘gewone’ website en nog geen blog. Ik kon er gratis inbellen via 1601 en toen dat niet meer lukte deed ik dat bij FOL. Anders was het een kostbaar gedoe met die telefoontikken. Het leuke is dat veel van mijn Myweb-site nog compleet in het web-archive te vinden is inclussief foto’s en downloads.

  Rond 2003 ben ik op dat FOL-account een beetje gaan bloggen naast de gewone berichten, Niet veel later teste ik de blogsoftware van Webminlog voor een politieke kennis. Die kennis heeft dat nooit opgepikt en zelf ben ik bij webminlog blijven hangen naast m’n FOL-website die veel meer bezoekers trok.

  Toen FOL op de fles ging ben ik meer werk gaan maken van webminlog die toen een versie van Typepad kreeg die via Javascript volledig naar de hand te zetten was. Het begon met het weghalen van de reclamebalk en kort daarna maakte ik daarin een wisselende kopfoto en zorgde ik voor genummerde reacties. Bij Typepad zelf kon dat niet, het was dus duidelijk een prettige fout in de Typepadsoftware van Webminlog.

  Inmiddels zit ik alweer wat jaren bij WordPress.ocm. Bevalt goed qua ruimte en reageren en je scoort razend snel en moeiteloos hoog in Google. Maar veel blogbezoekers verdoen tegenwoordig hun tijd aan Facebook en dat gaat ten kostte van het bezoeken van andere websites zoals blogs.

  Nou zit ik daar niet echt mee. Toen ik van FOL naar Webminlog ging zakte het aantal unieke bezoekers al van 15000 naar 5000 per maand, dus dat ik er nu nog maar 2000 per maand heb overleef ik ook wel. Daarbij komt dat die 15000 voor 95% voor een naslagwerk kwamen en de rest van de website niet bekeken.

Leave a Reply