Sunday View: 10x10artist

10x10artist-400px

Dit weekend was de lancering van 10x10artist, een kunstproject van galerie Atelier Open. Het project is heel simpel: één prijs, één formaat, online te bestellen. De doekjes van kunstenaars uit binnen- en buitenland zijn aan de achterzijde voorzien van een magneet en kunnen naar eigen smaak worden geklikt in een bijgeleverde lijst. Zo stel je zelf je eigen kunstwerk samen. Of zoals de initiatiefnemers Edith Brouwer en Erik Timmermans het omschrijven: “Make up your art!” 

Kinga en ik komen vaker bij Atelier Open en ontbraken dus niet op de presentatie van 10x10artist, bij De Bonte Zwaan in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. En ja, al die kleine kunstwerkjes maakten enorm hebberig, dus kochten we er niet elk één (zoals we vooraf hadden bedacht), maar werden het er in totaal vier. Hierboven staan er drie, maar op Twitter staan ze alle vier. Make up your art, nietwaar?

Het was lastig kiezen. Zo waren we dol op de pingpongballetjes van de Italiaan Cristiano Petrucci en de (allemaal al verkochte) collages van zijn landgenoot David Pompili. Al langer hebben we een zwak voor de Canadese Shelley Savor en een persoonlijke band met de Poolse schilder Jacek Swigulski.

Toch viel de keuze uiteindelijk op vier Nederlandse kunstenaars: het expressieve kleurenspel van Hans Heijman, de blauwe bladeren van Anna van der Horst, de textielen tulp van Judith Koning en het schetsmatige vrouwenportret van Rodney van den Beemd. Waarom? Om 10×10 redenen, maar dat is puur persoonlijk. Make up your own!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op 10x10artist.com

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply