Pooiers, Telegraaf en klassieke muziek

Telegraaf-parking

Nieuws komt tot je in totaal verschillende vormen. Het maakt nogal uit of NRC over werkende moeders schrijft, danwel Spits. Dit geldt zelfs voor hyperlokaal nieuws, zo merkte ik bij een klein berichtje dat ik gisteren rondstuurde: de D66-fractie in Nieuw-West stelt vragen over de overlast in de overdekte parkeergarage van Sporthal Caland in Osdorp. Het Parool benadrukte de vermeende aanwezigheid van drugsdealers, RTV Noord-Holland noemde expliciet de gesignaleerde loverboys. De Telegraaf opende er zelfs de stadspagina mee.

Natuurlijk heb je als afzender invloed op de berichtgeving, maar een verhaal kan op duizend verschillende manieren worden verteld. Dat geldt ook als je zelf voor de camera je verhaal mag doen. De lokale tv-zender AT5 kwam langs voor een item waar bijna alle partijen aan het woord komen: de politiek, het sportcentrum en naastgelegen Caland Lyceum.

En wat blijft vooral hangen? De klassieke muziek die voorheen werd afgespeeld om de hangjongeren uit de garage te verdrijven. Grappig, want dat is een veelvuldig beproefde methode. Al loste hij in dit geval het probleem niet op. Hoe wel, dat lees je later. Of niet, dat hangt van de media af.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply